2010-12-31 ? 13:08:12

fotoväder

Perfekt Fotoväder idag.. Syrran ringde vid 10 och tyckte jag skulle komma ut och fota. men ska ta två bussen ut. Kanske får lite fräsiga bilder, kan hoppas på det!

Igår fick Breitling vila. Min lillebror var förövrigt med i stallet, och han fick helt själv leda in Breitling från hagen in till boxen, och sedan ta av honom skaltäcket! Han var verkligen superduktig. Jag är riktigt stolt över min Lillebror<3!
2010-12-30 ? 01:02:56

-

jag utsattes visst för ett bloggrape tidigare. Ha ha ha!
2010-12-29 ? 17:26:23

Om Natalie


Jag ska passa på att berätta lite om mig sjäv för er.
Jag tror inte jag har gjort det tidigare.

Ni vet som sagt att jag heter Natalie och är 21 år. Och att min häst heter Breitling. Många vet säkert att jag har systrar. Men jag har även tre stycken bröder, två stycken äldre och en lillebror. Jag är barn nummer 5 av 6 st, och var yngst fram tills jag fyllde 11 år.

När jag var liten hade mina systrar 3 st ponnys, jag var dock för liten för att ta hand om dem. Men jag var ofta med i stallet och jag älskade att rida på våran vita ponny, honvar ett gotlandsruss och hette Minilla. Hon var nog den snällaste och raraste ponny jag träffat på. Hon var så otroligt tålmodig med mig och mina systrar. Vi var ju bara barn alla tre.

Min skolgång var riktrigt otumlande och "smått" kaotisk. Men min skolgång har många av er redan läst om. Och för er som inte gjort det kan jag skicka er en länk senare. Men igenom hela livet har min största passion här i livet varit hästar, och djur överlag! Vi har haft väldigt mycket olika djur i min familj. Inte bara hästar. Vi har haft en hel drös med hundar genom åren. Och så har vi haft massor av katter, vi har haft kaniner, fåglar, fiskar, sköldpaddor.. ja vi har haft dem flesta djur man kan ha. Vårat hem kallades "Forsbergs Zoo", haha!

Men av alla djuren jag växte upp med har jag lärt mig massor! Om tex tålamod, respekt och tillit. Att visa hänsyn och försöka sätta mig in i djurens tankesätt och hur dem upplever situationen då jag upplever den helt annorlunda. Djuren vi haft, dem har givit mig massor! Dem har gjort mig till den människan jag är idag. Och jag älskade dem alla! Men två stycken har en speciell plats i mitt hjärta. Det är Fatima och Findus, och jag är säker på att jag har dem med mig. Dem är mina särskillda skyddsänglar, det vet jag!

Fatima var en golden retriver, och henne fick min pappa innan jag var född. Och hon blev som min storasyster. Men Fatima hatade barn, alla barn utom mig. Hon tyckte dem var skrämmande och högljudda och det var ett barn och tyckte särskillt illa om.. Hon skyddade mig och "passade" mig, hon var med överallt, hon var en trygghet. Men Fatima dog av ålder 3 dagar före min 13de födelsedag. Och Findus, han kom till mig, hans liv skapades åt mig. Han föddes under mina föräldrars säng på långfredags-morgonen då jag var 6 år. Efter hans födelse var vi oskiljaktiva. Och första gången jag fick titta på dem tre kattungarna såg jag bara Findus, han var min katt! Men han dog olyckligtvis 7 år senare två dagar innan min 14de födelsedag. Han blev överkörd av en bil och lämnades ensam på gatan att dö. Jag hann dit, fick vara med honom hans sista sekunder/minut i livet. Det var det absolut värsta jag varit med om i hela mitt liv. Min älskade katt som följt mig vart jag än gick i 7 års tid vad död. Jag höll på att gå under.. alla som såg mig och Findus vet att det som fanns mellan oss var något ovanligt nästan något magiskt, det var något så oerhört speciellt. En liten flicka och en katt som var oskiljaktiga!

Men.. Jag ska berätta lite mer "om mig" . jag är otroligt viljestark, kan upplevas ganska dominant. Jag har en livlig fantasi och får ständigt nya idéer jag vill genomföra. Dem som känner mig vet att då jag bestämt mig för något, Ja då blir det så! Spelar ingen roll vad det gäller jag ser till att jag får tag i det på ett eller annat sätt. Jag har dåligt närminne och kan inte återberätta en dialog. Jag har dyslexi och dyskalkuli men trotts detta älskar jag att läsa och skriva. Jag är en konstnärs-själ ut i fingerspetsarna! Folk säger att det även sysn på min klädsmak, och att jag inte klär mig som "alla andra", vilket jag faktiskt själv tycker att jag gör..! Trotts min vilda fantasi och min idérika hjärna som ständigt arbetar på högvarv, är jag en väldigt jordnära person med båda fötterna på jorden. Men jag plågas ofta av hämska mardrömmar nattetid. Samt händer det att jag drömmer sanndrömmar. Jag tror inte på det övernaturliga, jag är övertygad om det. Jag har själv upplevt många helt oförklarliga saker. och jag tror inte att själen dör då kroppen dör.

Min största skräck i livet är att förlora någon jag älskar igen. Jag är ofta rädd för att min pojkvän eller bästa vän, tex ska råka ut för en olycka. jag har lätt för att hettsa upp mig och bli orolig i onödan. Och jag anstränger mig för att undvika att göra en hel höna av en liten fjäder. Jag är otroligt dramatisk, men jobbar på att dämpa min dramatik. Jag har verkligen en fantatsisk familj, och jag har blivit unnad den bästa vän man kan tänka sig, och den finaste pojkvännen man kan ha! Jag har även blivit unnad en vacker ponny som jag älskar oerhört högt! Jag är så tacksam för alla jag har i mitt liv. Men jag kan inte låta bli att oroa mig för att förlora någon av dessa, jag älskar dem alla för mycket. Försvinner någon av dem kommer jag gå under, därav att jag är rädd.

För nya människor upplevs jag ofta som kall eller konstig. Folk har svårt för att få grepp om mig och jag är väldigt noga med vilka jag tar in och inte. Jag är en människokännare, och jag ser väldigt tydligt vilka som är att lita på och inte. Och det som många har väldigt svårt för med mig, det är att jag struntar i att alla inte tycker om mig. Det rör mig inte i ryggen om någon jag själv inte bryr mig om, ogillar mig. Sen att folk har problem med att dem får ärliga svar på frågor dem ställer mig, kan jag inte hjälpa. Frågar man om min åsik om tex en tröja, svarar jag ärligt inte vad personen vill höra. Vissa uppskattar mig för just detta, andra hatar mig.

Det här är lite om mig som person. Det kanske kommer en uppföljare, vi får se ;)!
2010-12-29 ? 16:30:04

Tacksam för svar

Har ni något särskillt ni vill att jag ska skriva om, eller några speciella bilder ni vill att jag ska ta, eller visa för er? Eller är det något annat ni skulle vilja se mer av på min blogg, eller något ni helt tycker saknas?
2010-12-29 ? 16:11:38

Fråga på!



Fritt fram att fråga vad ni vill! Jag ska svara på alla frågor, oavsett hur pisamt det blri för mig ;)! Nu har ni tillfälle att fråga precis allt vad ni undrar över! Kört hårt :)

2010-12-29 ? 16:09:03

tips

Nu när det är mellandagsrea så borde ni passa på
att besöka hästsportsaffärerna ochså!

2010-12-29 ? 15:50:47

Rosa


Lägger in en bild från igår, bara för att han är så söt i rosa! Igår gjorde han spansk skritt uppsuttet och var superduktig. Han gjorde det med båda frambenen 2 gg irad! och det tycker jag är otroligt bra med tanke på hur få gånger vi har tränat!

Idag har ajg inte varit istallet ännu eftersom jag har varit på arbetsintervju! Hoppas verkligen att jag får jobbet, jag ska dit på onsdag coh provjobba. Håll tummarna!
2010-12-28 ? 01:40:04

Skapa en logga!


Har under kvällen/natten suttit och funderat massor.
Och då jag fått så himla många superfina "idolbilder"
eller vad man ska kalla det, Så har jag en idé!

Jag vill inom en snar framtid skaffa mig en logga, som jag kan brodera på västar, tjocktröjjor och jackor. Som även kommer finnas med på min framtida hemsida. Och jag undrar då om ni skulle vilja hjälpa mig med detta?

Det här är ingen "tävling" men faller jag för ett av bidragen kommer det som sagt broderas upp på mina kläder och även finnas på ev visitkort och min framtida hemsida.

Jag vill att det skall vara en bild där man ser tydligt att det är jag och Breitling. Men loggan ska vara enfärgad. Svart, vit, grå. Välj själv men hälst skulel jag se att du skickar alla tre varianterna :)!

Det kan vara ett porträtt på mig och breitling, eller från en ridbild, eller en bild du skapar helt själv. Men det ska synas tydligt vem loggan tillhör och vad den föreställer. Den skall inte heller vara för "plåttrig" och text skall vara under. Ni väljer själva om det skall vara en cirkul runt om eller inte. :)

Ni kan skicka in era "bidrag" till min mail.
[email protected]

men glöm inte att skriva i mailet vad din blogg heter eller vad du heter på bilddagboken!
2010-12-27 ? 22:19:28

Ponnyn som passar i allt!

Min ponny är verkligen världens bästa allround-ponny, man kan göra i princip vad man vill med honom! Han är nästan alltid med på noterna, och gör alltid så gott han kan! Visst att han har ett hett humör, men han är aldrig dum eller elak med vilja. Han är verkligen kanon. Dessutom är han en riktig skönhet som passar i nästan allt!



2010-12-27 ? 20:54:04

spanska skritten uppsuttet!

Blev en ridtur barbacka upp till ridhuset. Blev inte så lugnt som jag planerat det.. haha! Men han var riktigt fin idag, och i galoppen kändes han helt okej, och han sökte sig faktiskt nedåt! Han brukar "rusa" och köra upp huvudet i galoppen för han har otroligt svårt för galopp. Men idag trotts att jag red barbacka gick det riktigt bra. Och jag kunde reglera tempot och han rusade inte alls så som han brukar. Sen i slutet övade jag på spanska skritten uppsuttet och han var så himla duktig! Sen trampade vi honom litegranna ochså. Idag trampade han även från båda hållen. Tidigare har han inte förstått vad som förväntas av honom då syrran står på högersida om honom. Tidigare har vi bara fått honom att trampa då syrran står på vänster sida. Men jag blev förvånad över att spanska skritten funkade uppsuttet idag! Blev verkligen en trevlig överasskning!
2010-12-27 ? 13:50:01

soft dag med skritt och aksnke lite trav

Nu ska jag snart till stallet, ska fixa höpåsarna medans jag väntar på att syrran ska komma tillbaka. Hon är i Arninge och handlar foder till våra hästar. Sen ska hon jobba Dojjan och jag ska skritta Breitling. Idag ska han få en lite lugnare dag eftersom vi red ut på långtur i förrgår och trampade honom igår. Så idag ska han få en soft dag med skrittjobb istället, beroende på hur han känns kanske det blir lite trav ochså. Men idag blir det inget hårdjobb.

Återkommer senare igen :)
2010-12-27 ? 13:37:02

tycker du som jag?


Är det bara jag som gillar ljusbrun/gula handskar?

2010-12-27 ? 13:18:33

pikeür



Jag bara älskar Pikeür´s kläder! Allt detta som jag valt ut här skulle jag kunna tänka mig att köpa.. Men sen har jag sett otroligt snygga tröjjor ute i butikerna som jag olyckligtvis inte hittat på hemsidan... Deras ridbyxor ser ut att ha sådan otroligt bra passform för min kropp. Och jackan och västen är snygga och prydliga och ser ut att vara av hög comfort! Tröjjan högst upp är jag mer förtjust i än den här nere. Den ser slitstark men snygg ut! Men pikuer har överlag bara snygga kläder! Men jag får vänta med klädshoppandet tills att jag har hittat ett nytt jobb ;)
2010-12-26 ? 19:55:07

kurs/träningsläger


Sportlovs kurs 3 dagar, för Sandra Forsberg!


Kursen hålls på Broknäs Gård utaför Vaxholm, där du kan få hjälp med viss problemlösning, trickträning, Dressyr/Akademisk Ridkonst. Boende för dig och din häst finns på gården. Kursen kommer anpassas efter varje enskilt ekipage, så att du som är med skall få ut som mest möjligt av dessa tre dagar!

Sandra är väpnare inom AR och hoppas på tillfälle, att till våren rida upp för riddarprovet! Har genomgått hästskötar examen. Praktiserat hos Bent Branderup 4månader. Har hållit lektioner i ca 4 års tid. Arbetat med hästar i 15 år och haft egna hästar sedan 7års ålder. Har haft flera hästar på inridning/tillridning och problemlösning!

Sandras egna hästar!

Labella har utbildats till riddarprovs nivå vid handen, och påbörjat skolorna ovan marken.

Naranjo är utbildad till riddarprovsnivå under ryttare och påbörjad skolorna ovan marken, inklusive Piaff, passage och terr á terr.

Kurs schema.

fredag,
ankomst, lektion, middag och filmvisning med efter snack

Lördag
förmiddag, lektion, lunch.
Eftermiddag, lektion,
kväll, middag, filmvisning med efter snack
i mån av tid även lektion/ övning i bla flätning av manar,
benlindning m.m och filmvisning med efter snack

Söndag
lektion på förmiddagen, lunch hemfärd

I kursen får du 4st enskilda lektioner tillsamans med din häst. Samt 2 st "teorilektioner".

Återkommer om priser men kursen landar på ca 2800kr. I priset ingår allt så som lektioner, boende för dig och din häst, och mat till dig. Mat till din häst tar du med själv.

Kursen är v.9
altså datumen 5,6,7 Mars 2011

Finns plats för 6st ekipage i kursen, Vid intresse kan du skicka ett mail till mig så får du mer information om hur du anmäler dig. Eller om det är något du undrar över!

[email protected]
2010-12-26 ? 19:50:24

piaffträning!


Idag så piaff-tränade vi Breitling igen! Han var superduktig, och så tränade vi litegranna på spanska skritten ochså, han är så himla duktig! Idag så testade vi även den andra S-kandar stången, och han trivdes bättre med den! Så jag plckade fram ett gammal träns som han får ha tills vidare när han ska ha stången. Men ska rota lite i morgon och kolla om inte syrran har något gammalt brunt nackstycke. Gillar inte att blanda svart och brunt.. Bilden är fårn idag förövrigt!

Breitling var verkligen så himla duktig idag! Och jag kan inte sluta drömma om framtiden då vi kommer dansa fram...<3 
2010-12-26 ? 14:25:06

Ang kommentar

Fick en kommentar på videon jag la upp på syrran och Naranjo. Där personen som tydligen ville vara Anonym, skrev att det inte såg frivilligt ut från hästens sida. Där har du helt fel, då Naranjo verkligen älskar att träna cirkus! Han var så tokladdad den dagen för att han tyckte det var så himla roligt. Jag och syrran skrattade då vi läste kommentaren "det ser inte frivilligt ut från hästens sida". Jag väntade för örvigt med att filma tills att Naranjo coolat ned sig lite, för att jag ville att det skulle vara lite mer kontrollerat på videon haha!




2010-12-26 ? 00:24:44

stångbett m.m


I morgon ska vi trampa Breitling igen är det tänkt, men får se hur det blir. Tänkte även passa på att prova ut ett stångbett, han trivdes inte ritkigt med s-kandarstången han har på denna bilden. Så ska prova ut en annan i väntan på att vi får tillbaka kandarstången och bridongen av andra syrran. Tänkte försöka knåpa ihop ett träns till min gubbis med en stång och ett par tyglar, som jag kan variera med. I väntan på att jag ska köpa ett riktigt kandarträns såklart.
2010-12-25 ? 23:44:06

juldagsuteritt

Idag så blev det en långtur! Var supermysigt, jag, syrran och grabbarna fick sällskap av en uppe från Broknäs. Broknäs är den stora gården som vårat lilla stall hör till. Det är ca 1½km mellan.

Det var verkligen en superhärlig ritt och hästarna var verkligen jätte glada! Dock var ju såklart Breitling lika hettsig påvägen bort, stark och låg på mig i handen hela tiden.. Men på hemvägen fick jag driva på honom! Haha! Inte konstigt eftersom han gjorde av med all energi i början, tokponny!
2010-12-24 ? 23:09:07

Sandra och Naranjo video



Naranjo var lite väl taggad den här dagen då han tycker det är så kul med cirkus haha! Och att han inte vill stanna nere på knä är för att det är kallt, om ni undrar! Dem kanske har tränat cirkus 3-4 gg det senaste 1½ åren. Så ha överseende med att allt inte är helt perfekt :)! Men jag är stolt över dem och tycker dem är superduktiga<3
2010-12-24 ? 20:17:13

julafton


Idag var jag inte i stallet så jätte länge, åkte med syrran ut när det var dags för grabbarna att komma in. Så hann bara med att pussa och klappa lite på min prins idag. Men det verkade inte gå någon nöd på honom. Han var bara glad över att få gå in i sin box! Dem fick äpplen och morötter i krubborna bara för att det är jul.. Och tomten fick sin gröt. På julen måste man ge sin stalltomte gröt. Man måste visa sin uppskattning och tacksamhet så att han inte blir förgrymmad. Vad jag hört kan stalltomtar vara ganska lynniga, så man får passa sig för att reta upp dem. Julgröten serverade uppe på loftet, hoppas det smakade! Och hoppas alla ni andra haft en bra Julafton och att i fått allt det ni önskade er. 

I morgon blir det förhoppningsvis uteritt med lite folk från broknäs!
2010-12-23 ? 22:46:13

snabb info om dagen!

ska berätta lite kort om dagen! Är hos mathias så kan inte sitta här så länge, men skriver liten update om allt som hätn idag för eran skull<3!

Idag har jag travat och ridit lätt på Dojjan för första gången. Samt så gjorde jag halt på henne för första gången ochså, samt så gjorde vi lite ledande tygeltag osv.. Det gick verkligen jätte bra och Dojjan skötte sig fin fint!

Sen har jag piafferat på Breitling för första gången någonsin! Vi har aldirg provat det förut. jag satt på och syrran gick brevid och hjälpte till. han var jätte duktig och piafferade flera gånger. Dock blev det ju bara några steg såklart, men målet för 2011 blir att befästa piaffen ordentligt och få till den bra, samt påbörja passage!

Och så fotade ju jag Sandra och Naranjo! Dem arbetade vid handen och Naranjo var verkligen så himla taggad! Dem har inte gjort det på väldigt länge, och han var så himla glad coh tyckte det var helt galet kul! Nu får nog syrran börja ta upp cirkusen igen ;)

Nu hinenr jag inte berätta mera. Men i morgon laddar jag upp några av mina favoriter från dagen. Samt kanske några bilder från julafton, om jag tar några. I morgon ska jag coh syrran förhoppningsvis rida ut på Juluteritt med grabbarna<3
2010-12-23 ? 01:06:22

Frågor till er

Hur många av er är intresserade av cirkus/trickträning?
Och hur många av er är intresserad av AR-inspirerad ridning?
Har du några problem med din häst/ponny?

Otroligt tacksam för svar!

2010-12-22 ? 22:38:52

Min högsta önskan!


Nu när det snart är jul kommer jag att tänka på min barndoms önskelista.. Varje år stog det överst på önskelistan "En egen häst!". Och varenda år blev jag lika besviken och sa till mig själv, "då jag fyller 18-år ska jag köpa mig en egen häst!". Jag minns hur jag räknade på stallhyror och allt möjligt som hade med utgifter för en egen ponny att göra.

När jag väl fyllde 18 år gjorde jag slag i saken. Jag fixade mig ett jobb, men eftersom jag länge haft ett uppehåll med hästar så ville jag först se om jag hade intresset kvar. Så jag tog en ponny på foder som hette Princip. Tanken var att jag skulle köpt honom. Men olyckligt nog var han lite liten för mig och jag hade honom bara några månader innan jag såg en annons på hastnet.se..

Annonsen som jag såg fick mig att sätta i halsen och mitt hjärta att slå dubbla slag! Det var min drömponny.. En alldelens guldgul ponny med vitman och svans. Jag mailade bilderna och infon om honom till min syster sen ringde jag upp säljaren och vi kom överens om att jag skulle komma och provrida.

Jag och min syster begav oss en varm sommarkväll 2008 mot gnesta där den guldgula ponnyn fanns. Väl framme och jag fick se honom stå i en liten box, då visste jag att jag skulle ha honom! Dem hävdade att han var inriden, och jag skulle provrida. Min syster kastade upp mig och jag försökte få honom att gå frammåt. Det gick inte.. Ingenting gick.. Ponnyn förstog inte vad jag ville och blev sur och tvär. Det slutade med att min syster fick springa bakom och jaga på honom. Och inne i stallet tröck han upp uppfödaren mot väggen och hotade henne med bakbenen.. Men jag hade bestämt mig, jag skulle ha honom!

Några dagar senare åkte vi och hämtade hem honom, min alldelens egna ponny! När vi äntligen kom fram till gården där han skulle få bo förvandlades han till ett monster! Han slogs med alla fyra benen, han skrek och gapade. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, min ponny var totalt livsfarlig och hade ingen respekt för människor alls! Stog man framför honom slogs han med frambenen och högg efter en, och stog man bakom måttade han sparkar med bakbenen. Hade jag inte haft min syster tillhands vet jag inte vad jag skulle tagit mig till. Hon fick ta fighten med honom.. Jag var faktiskt rädd för min egen häst. Första gången jag skulle sitta upp på honom hemma i nya stallet så hade min syster honom i longerlina och skulle leda mig runt skogen. Men så fort jag satt upp reste han sig rakt upp, och eftersom jag red barbacka gled jag lätt av. Nästa gång var jag mer beredd, och syrran kastade upp mig pånytt. Vi gick rundan runt lilla skogen, och gång på gång försökte han stegra sig. Och vi övade upp och avsittningar. Varav sista gången när jag skulle sitta av så reste han sig, och knockade mig så hårt i huvudet att jag såg stjärnor!

Efter denna dagen reste han sig aldrig igen.. Men kampen fortsatte, han testade och hotade mig konstant. Man kunde inte slappna av en sekund i hans närvaro. Men tiden gick och vi gjorde små, små framsteg hela tiden. Jag kommer ihåg hur lycklig jag blev första gången han flyttade sig på stallgången (utan att det blev slagsmål) då jag petade på honom i sidan. I början försökte han bara trycka upp mig mot väggen då jag bad honom flytta sig för tryck.. Och allt som tiden gick började han slappna av då jag skötte om honom. Han stog inte längre spänd som en fiolsträng med öronen slickade bakåt, utan han lät huvudet hänga och började stå och halvsova. Både jag och Breitling började slappna av i varandras sällskap. Och ridningen gick framåt! Syrran longerade honom och jag satt på. Han lärde sig vad min skänkel var för något och vad jag ville med mina tygeltag.

Men sen en dag då jag kom till stallet var han vrålhalt. Jag hade haft min egen häst i 2 månader och nu var han halt.. Jag beställde tid på Solvalla ATG och ett par dagar senare packade vi in honom i transporten och åkte dit. Men vetrinären såg att han var halt, men kunde inte fastställa någon orsak. Så vi fick åka hem igen med metacam i 10 dagar, och vila i 2 månader. Men det blev inte bättre och vi åkte 2 månader senare till Mälaren Hästklinik, där konstaterades det att han hade dubbelsidig hovledsinflamation på frambenen. Han blev sprutad med cortison och vi skulle komma tillbaka en månad senare. Den 23 november 2008 blev han friskförklarad! Då började jag så smått sätta igång honom, börja jobba på våran komunikation, och vi flyttade till ett stall närmare mig där det fanns ridhus. I ridhuset började vi jobba löst. Vi tränade löslongering och vi lekte en hel del! Vi kom varandra närmare och i slutet av februari började jag rida lite smått då det fanns någon som kunde hålla i longerlinan. Och i början av Mars hade vi kommit så pass långt att jag kände att vi kunde skippa longerlinan.

Sen har det bara gått frammåt! Vi har utväcklats i en rasande fart, och jag är verkligen stolt över oss båda! Med tanke på mitt långa uppehåll med hästar, och eftersom jag aldirg tidigare utbildat en häst själv är jag väldigt nöjd. Och jag är så himla stolt över min fantatsiska ponny som är så otroligt lättlärd och sammarbetsvillig.

Men idag är Breitling världens raraste häst, han är så snäll och följsam. Visst att han kan testa mig ibland, men numera gäller det småsaker som, "måste jag verkligen lyfta hoven? Vad händer om jag inte gör det?" eller "vad händer om jag inte flyttar på mig?". Att min kära rara lilla ponny har varit ett sådant elakt monster är svårt att förstå, även för mig. Men många tror att jag hittar på... Jag önskar att det var så! Men tyvärr är det den bittra sanningen. Han var verkligen totalt livsfarlig, och hade inte respekt för någon annan levande varelse. Det är verkligen svårt att begripa att Breitling genomgått en så total personlighetsförändring! Men jag har alltid älskat honom.. Och jag kommer alltid att göra det!
2010-12-22 ? 18:02:39

varmvatten och igenfrusna ögonfransar

Kylan är verkligen outhärdlig! Det är verkligen bitande kallt utomhus.. Jag kom hem från stallet för kanske 10 minuter sedan. Och jag fryser fortfarande! Jag hade tänkt att rida ut en sväng med Breitling idag så jag gjorde i ordning honom och vi begav oss ut i det iskalla snölandskapet..

Vi skrittade längst vägen upp mot broknäs, och jag började känna hur det stack som tusen iskalla nålar i mina lår. Och det började blåste lite, lite granna, och automatiskt började jag kisa med mina ögon. Och kände då hur ögonfransarna frös fast i varandra. Det var droppen och jag vände om hem mot stallet igen. Dagens ridtur varade i ca 15 minuter.. Det är verkligen inget ridväder nu när det är -24!

Humla ringde mig tidigare idag och frågade om jag kunde ta hand om Totte. Så efter jag mockat till honom och Breitling och fixat deras mat och vatten så begav jag mig ut i hagen. Då fick jag plötsligt för mig att jag skulle dubbelkolla att deras vattenkopp som är eluppvärmd fungerar. Det gjorde den inte.. Den hade frusit och det kom inget vatten alls! Så det blev samtal till Benny och sedan till att släpa ut hinkar med varmvatten till hästarna i lösdriften. Totte fick såklart komma in i värmen då en gammal man på över 30år inte ska behöva vara ute när det är såhär kallt.

Vattnet i hinkarna kommer ju självklart att frysa, men jag gick ut i omgångar och fyllde på då hästarna var törstiga. Hoppas att Benny fick tag på Claes så han kanske kan fixa vattenkoppen? Så himla typiskt att en eluppvärmd vattenkopp fryser!

Måste ju säga att det är otroligt vackert utomhus,
men det är inte tillräckligt vackert för attman ska stå ut med denna kylan.
Hur går det för er i era stall nu när det är såhär kallt?
2010-12-21 ? 21:09:23

Mystisk månskenskväll i stallet..

                           

Idag så begav min prins och jag oss ut i det vackra månskenet.. Det var verkligen helt fantatsiskt vackert! Det var alldelens knäpptyst, i princip helt vindstilla och ljuset från månen gjorde att man såg alldelens klart. Det enda som hördes var våra egna andetag och knarrandet i snön av Breitlings hovar då vi skrittade längst vägen. Det var väldigt kallt nästan -20, men då jag red barbacka fick jag värme från hans mjuka rygg. Det var något alldelens magiskt i luften, och jag greps av en käsnla som jag inte tror att jag kan förklara för er i ord. En känsla av storhet, kärlek och fridfullhet.. Som en slags fred.

Hela kvällen har jag haft en känsla av att något magiskt och nästintill övernaturligt fanns i luften. När jag och min prins hade kommit tillbaka till stallet, tränsade jag av honom och tog av reflexerna. Sen fick han gå in i sin box, och jag begav mig ut i kylan för att leta efter teckning till min mobiltelefon då vi har otroligt dålig mottagning i stallet, men det finns en plats där det brukar gå att ringa ifrån ute på stallbacken. Jag skulle just ringa min mamma och fråga när dom skulle komma och plocka upp mig, då jag såg något mycket märkligt borta vid lösdriften.

Jag blev som iskall och alldelens förstelnad. Jag tyckte mig se ett ett svart fladdrande hår i öppningen till lösdriften. Men jag fick bara en glimt, sen var det borta som om att något sprungit förbi? Månljuset var fortfarande lika starkt och jag såg allt väldigt tydligt. Men jag skakade på huvudet och tänkte att det säkert var någon av hästarna som måste viftat till med svansen. Jag står och tittar mot lösdriften och försöker övertyga mig själv om detta.. Och då plötsligt(!) smäller det till ordentligt i en staketstolpe från Naranjos hage (Och Naranjo var förörvigt inne) som då är på min vänsta sida. Och jag ser tre hästar springa därifrån mot lösdriften helt vättskrämda. Jag stog fortfarande stilla och såg absolut ingenting som kunde givit ifrån sig den där smällen. Men ville inte tänka mer på det, då det hela kändes ganska obehagligt. Men då slog det mig, ingen av hästarna hade befunnit sig bakom lösdriften.. Vem eller vad var det? Och vad var det som smällde i staketstoplen? Jag vet att det kan knäppa i staketen på vintern, men detta var inget knäpp. Det var en riktig smäll!

Vad det var kommer jag nog aldrig att få veta, det skrämde upp mig otroligt mycket och hjärtat slog riktigt hårt i mitt bröst.. Men trotts att mitt batteri på mobilen snart skulle ta slut, och jag knappt hade någon teckning alls. Så kände jag mig alldelens lugn. Jag gick bara tillbaka in i stallet efter jag pratat med mamma, och mös med min ponnyprins tills att jag hörde mina föräldrar tuta med bilen utanför stallet.

2010-12-20 ? 12:59:39

hålla värmen

Var inne på tidningenridsport.se nyss.. Inga nya nyheter. Men var inne och kikade på "Hur håller du värmen i kylan?" Och kom att tänka på mina fina gummistövlar! Åh dem är så himla bra, dem är varma, dem är sköna, dem är vattentät och dem går att rida i! Men sen tänkte jag även på min mössa. Den är bra varm den med. Med mina gummistövlar och min mössa fryser man inte!

Hur gör du för att hålla värmen?

2010-12-19 ? 18:22:13

a la videoso!



Kanske inte världens mest spännande video, men mysigt att titta på hästarna i hagen till en mysig låt.. Och i slutet slängde jag in ett kort klipp fårn då jag tömmkörde Knasen.. <3

2010-12-19 ? 16:38:30

snökaos!


Efter skottningen, dock ser det mindre ut än vad det är!


Våra fina utemöbler och grillen...


Breitling, översnöad och förstenad/fastfrusen!

2010-12-19 ? 16:18:24

Inget väder för en gammal man från klintehamn..

När jag, Humla och Moa anlände till stallet idag, möttes vi av en fruktansvärd syn! Hästarna var översnöade och hade frusitfast i dem märkligaste av possitioner. Det var snö överallt, vi kom knappt in i stallet.. När vi väl brutit oss in genom höskullen tog vi varsinn spade och började skotta! Vi skottade och skottade och skottade, och tillslut kunde man ana stalldörren där under all snö. Vi förfrös våra tår och våra fingrar, vår näsor rann som öppna kranar. Det var blod, det var svett.. Och inte minst en hel drös av frusna tårar. Vi var förörvigt tvugna att montera på en snöplog på Bennys cross country för att ens kunna ta oss in på stallbacken. Och Moa hon är en riktig chaufför, henne kan man lita på bakom ratten! Hon tryckte gasen i botten och däcken spann och det sprutade snö, men sen fick dem fäste och vi lyckades ta oss in på stallbacken.

Det var inte det lättaste att bräga in hästarna i stallet. Dem hade ju som sagt frusitfast, vi fick slå våra kloka huvuden ihop och tillsut fick vi in dem i stallet. Detta väder är inget för en spanjor, eller engelsman.. Inte heller för en gammal man från klintehamn.. Annat är det för islänningarna. Dem drog bara hatten ned över öronen och fällde upp kragen på rocken, och vände ryggen mot vinden. Sen stog dem där och iaktog oss. Jag lovar att dem skrattade högt efter att vi tagit oss därifrån! För härjade och slitstarka isländska karlar är detta inegnting. Den feta lilla elaka rödhåriga karln som kallas Knasen, honnom går det ingen nöd på heller. Han har med all säkerhet sålt sin själ till djävulen, och jag tror knappast att han fryser. That man is from hell, belive me!

Det tog sin lilla tid att skrapa fram grabbarna under snön och tina upp dem. Men nu är stallet framskottat och hästarna är vid medvetande och står i sina boxar med ljummet vatten och mat. Men jag bör tillägga att under hela denna tiden avtog inte snöstormen det minsta i styrka, och här hemma vinder det runt knutarna och det enda jag ser utanför fönstret är vita sträck som jag tror är snöflingor som far i en jädra fart..

Behöver jag tillägga att jag längtar till våren?
2010-12-19 ? 13:44:57

jävla snökaos!

KAN DETTA SNÖANDE UPPHÖRA SNART? jag vill väldigt gärna ut och rida på min ponnponn.. Men det är totalt snökaos och snöar på tvären och längden och snett coh vint..

SNÄLLA VÄDERGUDAR GÖR SÅ ATT DET SLUTAR SNÖA!
2010-12-18 ? 18:41:55

fram med måttstock och våg!

jag blev riktigt glad över att höra att fler som jag tycker att man borde se över åldersgränsen för ponny!

Dock skall inte detta inlägg handla om det. Jag skall beklaga mig över skitvädret och så bönar och ber jag till vädergudarna att snöstormen försvinner och solen tittar fram! Hälst vill jag ha vår, eller vår-sommar. När det är sådär lagom varmt, hästarna har fällt vinterpälsen klart. Och innan alla bromsar och vidriga flugor och mygg vaknat till liv igen! Ja sånt väder vill jag ha, så det så! Men först kan det få vara jul.

Men inte för att jag tycker om julen.. Men för att jag vet att många andra gör det.
2010-12-17 ? 17:04:56

om åldersgränsen för ponny!

Jag är 161 cm lång och väldigt späd i kroppen. Jag ser ut som en mygga på stora hästar. Ser även liten ut på Naranjo som är en väldigt liten storhäst knappt 160 i mkh. Jag är vuxen och får enligt reglerna inte tävla ponny. Eller jag får starta utom tävlan sålänge Breitling klassas som ungponny. Sen får jag ta upp honom till storhäst, men där har en ponny många gånger väldigt svårt att hävda sig. Och för en sattsande vuxen ryttare MÅSTE man tydligen ha storhäst. Men som jag som verkligen ser ut som en pygme, och det blir för tungt för mig att rida ihop en storhäst.

Jag tycker att reglerna borde ändras, och att det skall finnas vuxenklasser för ponny, där det hänger på vikten och längden istället för åldern. Jag vet många exempel på förlånga ponnyryttare som envisas att rida ponny även fast dem ser ut som jättar, och det är helt okej för dem är under 18år! Det tycker jag är skandal! Men visst jag tycker det skall finnas barn, undom och vuxen klasser för ponny.

Själv kommer jag i framtiden försöka sattsa på WE för att kunna tävla min ponny. Men det är egentligen inte det jag är intresserad av. Men jag vill att min ponny ska bli tävlad.

Tycker ni att det är okej så som systemet ser ut idag? Att jag som är alldelens lagom på min ponny och är 21 år, men inte får tävla rättvist mot andra ponnyer. Eller tycker ni att den toklånga ryttaren som envisas med att fortsätta tävla sin ponny som är för liten, och är under 18år att det är okej? Jag vet många exempel på förstora ryttare som tävlar ponny.. Jag tycker det borde vara längd och viktgränser, med måttstock och våg! Och sedan särskillda grupper för barn, ungdommar och vuxna som tävlar ponny.


Jag och min systers halvblod Gucci, som både är nätt och klassas som liten storhäst..

2010-12-17 ? 15:41:08

Video gjord av bevakare



@Aleza på bilddagboken har gjort denna supersöta video till mig och Breitling!
Så himla gulligt tusen tack sak du ha, blir verkligen rörd =')

2010-12-17 ? 15:36:11

snökaos


      Bild från januari 2010, foto Helena Wiström dannyjones på bilddagboken

Sitter och väntar på att åka till stallet, är verkligen skitruggit väder. Idag faller det på min lott att ta in stona. Grabbarna är redan inne pga det dåliga vädret.. Men stona ska gå in vid 17-18. Och så ska jag göra höpåsar och fodra. Sen tar syrran kvällen.

Jag avskyr verkligen det här vädret! Och det är ju en bit till ridhuset, och man hinner ju bli dyngsur påvägen dit! Jag har ju inga termobrallor... Och nu är det inte läge att jag blir förkyld. Men hoppas på att stormen har kagt sig till i morgon så jag kan rida!

Breitling behöver verkligen lite motion.. Och sen kan det ju vara rligt emd lite nya bilder ochså,
eller vad säger ni?
2010-12-17 ? 11:25:06

Jag och Breitling hoppar



Här får ni se mig coh B hoppa! Jag har aldrig påstått att vi kan hoppa, eller att vi är duktiga. Men det var roligt! I den här videon får ni se både när det går lite bättre och lite sämre :P
2010-12-16 ? 15:18:15

För er som undrar..



Jag sakknar sommaren, ljuset grönskan, värmen.. Ja allt med sommaren förutom bromsarna och alla flugor då förståss.

Jag ska tala lite klarspråk. Många undrar säkert varför jag skrivit "deppinlägg" osv på bdb, och många undrade vad det handlande om då jag skrev att jag aldirg tänker släppa Breitling. Det är så att jag har fått sparken från mitt jobb, jag får inte jobba kvar för att jag inte har utbildning för det arbete jag har utfört i 3 års tid... Jag har som dem flesta redan vet, men för dem som inte vet så berättar jag.

Jag köpte Breitling för egna pengar som jag jobbat ihop sommaren 2008. Och har betalat varenda krona för honom själv. Varje hovslagarbesök, vetrinärbesök, varenda stallhyra, försäkring, vaccination, foder. Ja jag betalar min häst själv. Mina föräldrar gav mig 2.000 kr i födelsedagspressent förra året som bidrag till sadeln jag köpte åt honom. Den kostade 14.000:-. Nu när jag inte har något jobb längre har jag häller inga pengar till stallhyra, hovslagare och ja allt som hör till. Jag är orolig, vilket ni kanske förstår?

Jag kan inte begära att mina föräldrar skall betala för min häst. Dock tror jag att dem kommer att hjälpa mig. Men mina föräldrar är inte rika på något sätt. Dem får det att gå runt men nu när jag inte kan betala en endaste av mina räkningar... Hade mina föräldrar varit rika hade dem köpt mig en häst för länge sen. Men det är dem inte, så jag fick ta saken i egna händer samma år som jag fyllde 18 år.

När jag fyllde 18 år, uppfyllde jag min barndoms högsta dröm och önskan. Jag köpte min egen ponny! En guldgul hingst på 3 år, oinriden och sjövild, med kritvit man och svans! Jag hade i hela mitt liv önskat mig en egen häst, men alltid fått nöja mig med att ta hand om andras hästar. En häst har stått högst upp på önskelistan i alla år. Jag grät, bönade och bad till mina föräldrar, men dem kunde inte ge mig en häst.

Jag vet inte hur jag ska få det att gå ihop nu, jag har sökt massor utav jobb och inte fått ett enda svar. Jag har ingen gymnasieutbildning vilket gör det svårare. Allting är osäkert. Det absolut sista jag vill är att lämna bort min häst till någon annan, men finns det ingen annan utväg om några månader har jag inget annat val. Men jag hoppas och tror att jag kommer ha ett nytt jobb inom ett par månader. Jag är inskriven i arbetsförmedlingen, och söker jobb frenetiskt. Jag har ett jobb där jag får arbeta några pass i månaden, men det ger mig inte tillräckligt. Jag ska söka ett bidrag som heter Alfa-kassa, det räcker inte hela vägen. Men en bit.

Att jag nu står utan jobb är inte det enda som gjort att hela min värld är upp och ned. Men det andra är för personliga saker för att jag ska dela med mig av här. Men jag hoppas nu att dem som undrat har fått svar här. Hur matt jag än är, eller hur hopplöst allt ser ut, och hur nära allt är på att knäcka mig totalt. Tänker jag inte ge upp, jag ska fortsätta kämpa och jag vill tacka min familj och min bästa vän Fideli och min pojkvän Mathias för att ni finns i mitt liv och för att ni stöttar mig.


2010-12-15 ? 20:27:27

Hagarna!


Labellas och Dojjans hage, som grabbarna ska gå i sen, och så ser man stallet.


Hagen som Bella och Dojjan ska gå i sen, Går ända bort till skogen!


En annan del av hagen, hela skogen där uppe osv, sen om man tittar noga ser man staketet till bella och dojjans nuvarande hage till höger på bilden.

Altså hagarna vi har är grymt stora! Där bella och Dojjan går nu, är en jätte stor hage för andra stall, men är bara en pytteliten del av den vi har. Staketet måste bytas på vissa platser därav att dem inte går där redan nu. Men jag ska försöka ta bättra bilder en annan dag på hur hagarna ser ut. Det är typ dem finaste hagarna som finns som hör till vårat stall. Dem har öppna ytor, skog och ja ALLT!
2010-12-15 ? 18:38:48

dojjan under inridning!




Igår var ju första gången jag red på dojjan ordentligt! Och första gånger jag red med sadel på henne. Dojjan skötte sig exemplariskt och var verkligen superduktig. Var även första gången jag tog tyglarna. Vi red en kort liten sväng och ja vad ska man säga, hon är en riktigt stjärna. Nu i vinter komemr det bli massa ridning på dojjan för min del. Ska ju bli treårstest till våren. Det ser jag fram emot, ska bli jätte roligt! Syrran förbereder Dojjan för att få ryttare på ryggen på bilderna ovan. Syrran och jag rä faktiskt ett ritkigt bra team då det gäller inridning av hästar :)!
2010-12-15 ? 18:08:22

4 av 6 st

Kom att tänka på att jag ridit in 4a av våra 6 st hästar vi har i familjen, haha! Labella var jag ju så liten d mina systrar fick henne. Men Gucci red jag in, Naranjo red jag in, Breitling red jag in och så har jag utbildat honom själv, och nu så håller jag på att rida in Dojjan.

Altså jag har suttit in dem, lärt dem tygeltagen osv i skritt och trav, sen har ju mina systrar tagit över då det börjar komma till utbildning av deras hästar. Bilder kommer senare på Dojjan från igår!
2010-12-15 ? 17:58:51

om gårdagens långritt

Igår när jag och syrran var ute på våran tvåtimmars ritt med grabbarna, så höll Breitling på att härja som f-a-n i början.. Och korna inne i ladugården på Söderby skulle ju springa ut och äta upp honom. Han fjantade runt som tusan och låg på i handen på mig så fort vi travade elelr galopperade. Han var verkligen pain in the ass till en början. Själva grejjen är den att Breitling är så himla stark, och när han hettsar upp sig elelr ligger på så hjälper ingenting. Men jag har länge ridit med handbromsen i men försöker att lära mig att ge stöd men ingen handbroms :P! Därav att vi missförstår varandra hela tiden.

Men igår var även första gånger jag och Breitling verkligen har galopperat det snabbaste vi kunnat! Haha! Breitling blev så himla förvånad när jag drev på honom och bad honom galoppera snabbare.

Det var nämligen såhär, Breiting låg på så i handen på mig att jag och B fick ta täten, men den tyckte syrran att det gick lite långsamt och kom upp brevid, så pratade vi lite och så skojjade jag och frågade om dem inte kunde galoppera snabbare, och så försvann dem med ett sus! Breitling som aldirg fått galoppera så pass snabbt tidigare, galopperade på i samma takt som då dem försvann. Men så drev jag på honom och han blev verkligen så förvånad! haha, var som att han frågade mig om jag verkligen menade allvar! Och det gjorde jag ju, och han tog i och sen bar det iväg och vi var Sanadra och Naranjo hack i häl!

Otroligt trevlig ridtur i vackert väder. Och påvägen hem var Bretling verkligen mör! Så idag får han vila och bara återhämta sig litegranna ;), men i morgon blir det ridning!

2010-12-15 ? 17:33:20

För alla dom.♥



En sång för alla dom, som vågar drömma och håller hoppet vid liv

Jag vet att detta är min hästblogg, men jag vill verkligen att så många som möjligt ska lyssna på texten i låten och ta den till sig. För mig betyder den här låten massor, det ger mig så många tankar jag inte brukar ha. Tankar till mina medmänniskor. Och den påminner mig om att våga drömma och att hålla hoppet vid liv.

Petter, Ison & Fille och Mogge

2010-12-14 ? 11:01:29

ut i dagsljus

Ska ta bussen till stallet om 25 min. Jag och syrran ska rida ut idag! Mobilen hänger med på ridturen så kanske blir någon video eller aknske lite bilder, men det vet man aldrig. Idag ska hästarna få ut och galoppera. Det var planen för gårdagen men min lillebror red på Breitling igår, eftersom jag var på möte kl 09.00 på mitt gamla jobb och sen jobbade till kl 18.00. Så Ruben klarar inte riktigt av Breitling, men sandra håller ju honom i snöre. Men han kan ändå inte galoppera ute än på honom.

Men det ska iaf bli skönt att komma ut och rida i dagsljuset! Igår hade jag verkligen fullt upp från morgon till kväll.. Så ska bli skönt med en lite slappare dag. Kameran hänger med till stallet ochså, fast den tar jag ju inte med mig på ridtúren ;P
2010-12-12 ? 23:53:56

snorungar och gamla skrönor

Nu ikväll när jag och syrran var iväg och kvällsfodrade hästarna, så gjorde dojjan det ganska tydligt för oss vad hon tycker om att äta då hon får nya tänder. Vi mockar nästan jämt boxarna påde på dagen och på kvällen då vi kvällsfodrar. Och direkt efter syrran mockat åt henne och jag lagt in höt, så sket hon i maten!

Helt bokstavligt talat så sket hon i sin mat. Och svor åt oss och kallade oss alla världens fula och halvruggiga smeknamn. Dojjan är i början av tonnåren, oftast är hon otroligt söt och rar, men ikväll lyssnade hon häldre till sin favorit farfar Totte, (som stog och berättade gamla skrönor som dem tidigare kvällarna han sovit inne.) än på oss.. Totte lär antagligen stå och ljuga och bre på gamla rövarhistorier halva natten. Så lilla Dojjan kommer nog avra trött inatt. För mamma Bella har egtt upp hoppet om att uppfostra Dojjan nu. Hon planerar grundligt för nästa yngling som kommer ploppa ut till våren och hämtar väl antagligen ork ochså.

Breitling och Naranjo stog snällt i sina boxar och med dem var det som vanligt ina problem. Förutom att Breitling tyckte syrran var en riktigt besservisser som tyckte han skulel flytta på sig när hon skulle mocka hans box. Han stog ju så himla skönt just där!

Förörvigt kan inte grabbarna hålla tassarna borta från varandra, jag tror båda två spelar i den andra ligan numera. Dem spränger ju staketet och står och kelar med varandra mellan varven. Men inte nonstop, för dem har ju sina små dispyter och behöver lite "space" ibland. Men dem försöker verkligen övertyga oss om att få en gemensam hage.. Men vi är inte övertygade ännu!
2010-12-12 ? 19:41:51

För er som fryser om fötterna!



Äntligen har jag tagit bild på mina fantastiska gummistövlar! Måste verkligen tipsa er om dessa. Dem är ganska dyra men helt klart värda varenda krona! Dem håller värmen upp till -40! Och dem är helt galet sköna, och som alla andra gummistövlar är dem ju såklart vattentäta, och sulan är väldigt tjock som ni ser på bilden högst upp. Så väljer man att använda dessa då man rider rekomenderar jag att man länger stiglädrena 1 till 2 hål. Jag har faktiskt aldrig haft något skönare på fötterna, dem rä varma och mjuka och "sviktar" när man går.

Jag prövade dem första gången hösten 2009 och sedan dess har jag bara längtat! Nu i oktober tog jag mig själv i kragen och gjorde en riktigt bra investering! Och min syster hon är grön av avund ;) haha! Dem finns att köpa på Granngården för ca 1000:- finns både i barn och vuxenstorlekar. Och är så kallade "unisex"!

Så för er som fryser om fötterna, åk till granngården
och gör vinterns bästa investering!
Ni kan tacka mig efteråt ;)
2010-12-12 ? 19:20:10

FY, ännu ett fall om djurplågeri...



Utklipp från tidningenridsport.se. Ännu ett fall om djurplågeri, men tack och lov har den här personen iaf fått totalt djurförbud! Är det inte helr sjukt hur folk beter sig mot sina djur? Jag mår verkligen illa när jag läser sådant här. Vad har dessa djurplågare för glädje av sina djur? Varför har dem djur när dem inte vill ta hand om dem? Har dessa människor inget samvete i kroppen? För jag vägrar tro att detta är pga okunskap....
2010-12-12 ? 19:10:32

- Tack så jätte mycket!



Har fått två stycken jätte fina bilder av mina bevakare, tack så jätte mycket! Dem är verkligen superfina! Och jag blir rörd över att folk lägger ned tid och energi på att redigera bilder på mig och min Prins<3
2010-12-12 ? 15:27:16

vad har hänt?

Har fått väldigt lite kommentarer på senaste..
Har bloggen blivit tråkig, eller?

Tacksam om ni vill svara på varför det är
sådan brist på era kommentarer numera?

2010-12-12 ? 15:23:41

Princip Gotlandsruss f.2003


Första gången jag träffade Princip.. Och han var så himla skygg..


Under provridningen då jag bestämde mig för att ta honom..


Sippen äntligen på eke och hälsar på dem andra gubbarna i hagen..


I slutet av juni, den dagen var han helt underbar<3

Gud så jag saknar honom.. det är helt otroligt. Denna skygga lilla ponny vars tillit tog en hel evighet att få ta del av. Han tog mitt hjärta med storm. Och jag har så dåligt samvete över att jag lämnade tillbaka honom.. Men jag hade ju inte råd att ha två hästar. Hade jag haft möjlighet hade jag tagit tillbaka honom nu. Så mycket tid på att bara lära känna varandra.. Hur jag lärde mig att undvika hans panikattaker, hur jag lärde mig att han inte gick att binda upp.... Han slet sönder metallkjedjor.. Hur jag lärde mig att försöka göra allting så trevligt som möjligt för honom för att försöka få honom att må bra och inte vara så rädd.. Det känns som att jag svikit honom.

Älskade söta rara Sippen<3 jag kommer alltid att tänka på dig och det finns alltid en plats i mitt hjärta som endast tillhör dig. Jag saknar dig något oändligt!

2010-12-12 ? 13:46:05

fy fan för djurplågeri!



utklipp från tidningenridsport.se. Altså hur i helskotta är människor funtade? Sådant här gör mig så himla arg och ledsen. Att en häst omgående måste avlivas pågrund av att den inte fått sina hovar skötta på ett år! Att den jäveln endast dömdes till 9600kr i böter är ju skandal! Idioten borde fått djurförbud och hamnat bakom gallret.

Jag förstår inte varför sådana människor ens har häst och andra djur? Vad har dem för glädje av dem? Och vad använder dem djuren till? jag förstår verkligen inte det.. Tar man inte hand om sitt djur, ska man inget djur ha!

2010-12-12 ? 13:37:23

litet stall.

Jag tänkte dra lite för och nackdelar med att stå i ett litet stall.

Nackdelar: Det blir lätt vädligt ensamt och har man inte stallet hemma blir det ofta lång väntetid osv. Att man får ta alla passen själv så som fodringar och insläpp osv. Och skulle det hända något är dert säkerhetsmässigt inte så bra när man nästan jämt är helt själv i stallet.

Fördelar: Man slipper beblanda sig med andra hästfolk på samma sätt. Det finns alltid folk i varje större stall som ska lägga sig i och tycka och tänka. Man slipper skitsnack och dåligstämmning. Om jag vill ha min hink med borstar osv hängandes på en krok i stallgången, så kan jag ha det! Man får lugn och ro och koncentrerar sig till 100% på hästarna.

Vi äger inte stallet vi står i som många kanske tror. Vi hyr bara 4a av 6 st boxar. Och dem två boxarna som inte hör till oss, är till familjen Piltto-Dahls hästar som går i lösdriften. Så vi är två familjer som har våra hästar där.
2010-12-11 ? 19:42:45

dagens!

Idag har Ruben ridit på Naranjo, Ruben är min lillebror för dem som inte vet. Han lärde sig rida lätt och har även galopperat, piafferat, stegrat, ridit spansk skritt, terráterre osv! Sandra hade honom i lina hela tiden förståss eftersom Ruben inte är så van. Han har ju inte ridit mycket alls, men han var duktig! Och han tycker det var superroligt. Vi red upp till ridhuset och Breitling var inte alls så jätte rolig idag, men i slutet var han ganska fin. Men en stund höjde han ryggen precis så som jag vill, och så mycket har han aldirg höjt den förut och då gick han superbra! Men han var lite hettsig imellanåt och det gick mera uppåt än frammåt och han stutsade och spände sig. Fick driva som en galning. I början var han jätte tung i handen men i slutet hjälpte syrran mig litegranna och då gick det som sagt mycket bättre! Men galoppen.. Han tar ju fina fattningar nu men ja.. det ser förjävligt ut. Men det kommer väl det med, med tiden..

2010-12-11 ? 15:15:14

sadlar



Att använda en bra sadel som passar hästen väl är väldigt viktigt vid ridning. En dålig sadel kan ge hästen många problem. Jag själv provade ut min sadel på Mustang sadelutprovning, där jag prövade upp emot 20 olika sadlar. Breitling fick själv välja, och han markerade tydligt vilken sadel han ville ha. Han bockade i galpppen i alla sadlar förutom den här. Och jag åkte tillbaka och provade den en gång till innan jag köpte den, och jag provade även flera andra sadlar vid andra besöket. Och även den gången bockade han i galoppen med alla utom den här.

En bra sadel som hästen trivs i gör dig en stor tjänst! En dålig sadel kan verkligen göra en stor skada. Och jag skulle aldrig ensam prova ut en sadel till en häst. På mustang är dem utbildade och specialiserade på sadelutprovning. Och dem har ett ridhus där man kan testrida sadeln. Samt så stoppar dem om den så den ligger perfekt på din hästs rygg. Det är verkligen något jag rekomenderar. Jag kommer åka dit varenda gång jag skall köpa sadel.
2010-12-11 ? 12:23:09

Åtta hästar dog i stallbrand



Utklipp från tidningenridsport.se Jag är så ledsen över att läsa detta, hur kan någon sätta eld på ett stall och låta oskyldiga hästar dö? Jag sörjer hästarna som brann inne och tycker så oerhört synd om deras ägare. Att brinna inne måste vara en av dem värsta sätten att dö på. Vilken oerhörd skräck. Jag mår uppriktigt sagt illa när jag tänker på hur hästarna hade det sin sista tid i livet. Och såhär innan jul.. Deras ägare måste vara helt förkrossade. Jag kan inte ens sätta mig in i deras situation, tänk om det var Breitling som hade brunnit inne. Jag hade hängt mig direkt. Jag hade inte kunnat överleva det.

Till er som kände hästarna, och till er som var deras ägare. Jag känner djup sorg för vad som hänt. Och jag önskar er allt gott, ingenting kommer kunna ersätta eran häst. Men jag hoppas att ni får hjälp av nära och kära. Och ja.. jag vet inte vad jag ska säga till er egentligen. Men jag är så himla ledsen för er skull.
2010-12-11 ? 12:04:56

foto: Micke Tibblin


Bjuder på denna härliga sommarbilden som Micke Tibblin tagit på mig och
Prinsen! Hoppas verkligen han har möjlighet att komma ut i morgon!

2010-12-10 ? 18:58:14

grabbarna<3


                            Bild från häromdagen på grabbarna i hagen.

Idag blev det en snabb sväng i stallet. Eftersom jag har så ont i mina tänder idag.. Har varit hos tandläkaren och spänt tandställningen och gud vilken huvudvärk ajg får av det och såklart ont i tänderna.. Skulle mocka och fixa maten till min prins, men till min förvåning hade någon redan mockat! Antagligen syrran, eller kankse stalltomten? Förstår bara inte, men matpåsarna var inte gjorda och vattnet var inte bytt heller. Så grejjade det och stog och mös lite i boxen. Sen tutade pappa och tyckte det tagit lite väl lång tid :P Så fick kasta mig ut och åka hem!

I morgon blir det ridning och Johanna ska ta lite bilder. Någon som är sugen?
Och sen på söndag kommer ev Micke Tibblin ut och fotograferar oss! Han är verkligen superduktig, och jag kan nog tro att det blir toppenbilder i all hög snö osv :D Är ni sugna på nya bilder eller?? För det är jag!
2010-12-09 ? 07:53:54

Du är allt!


Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

2010-12-08 ? 16:54:31

sjukstuga

Det blir aldrig som man tänkt sig. Synen som mötte mig då jag just kom fram till stallet, var en häst som låg ned, Jag stog och tittade och väntade på att Foppa skulle resa sig upp. Jag stog ett par minuter och då han väl reste sig var han väldigt halt.. Så blev samtal till hans ägare och sen fick jag agera sjuksyster. Fick göra i ordning boxen till honom och fixa hö och vatten och ta in honom. Sen fixade jag våra egna grabbar.

Min Prins fick komma i andra hand idag, då jag känner att en halt häst går före. Så någon ridning blev det inte, det hann jag inte med. För pappa skulle hämta mig klockan 16.00 då vi har ett möte här hemma med en från papaps jobb.. Så idag har det varit sjukstuga i stallet för min del. Det märkliga är bara att Foppas hälta inte är kronisk! Han var verkligen vrååålhalt då jag såg honom i hagen. Men då jag tog in honom så var han fortfarande halt, men inte sådär vrålhalt som tidigare. Sen i boxen gick han runt lite och var ohalt men den helt plötsligt då jag skulle känna igenom honom var han dunderhalt igen då han tog några steg frammåt.

Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt med gammel gubben.. Men han var tydligen sådär superhalt igår morse ochså sa syrran igårkväll. Och han markerade ju häromdagen ochså. Så något konstigt är det ju. Men han är varken varm eller svullen i benen. Så antagligen krävs det väl röntgen för att hitta vad som är fel.


                                           fina foppamannen <3
2010-12-08 ? 13:30:26

blir en vända upp till ridhuset

Senare idag när jag kommit hem från stallet slänger jag upp bilder och filmer från igår. Blir nog en vända upp till ridhuset idag eftersom det snart blir mörkt.

Förövrigt så längtar jag så himla mycket tills att vagnens däck är lagade! För då minsann ska jag ut coh rulla med Knasen!
2010-12-08 ? 00:48:45

ponnyskrälle!

I morgon ska gulingen fångas in för en tur i dagsljuset! Det är en sak som är säker iaf.... Då kommer han inte undan minsann! Tror ni jag lyckas?

2010-12-07 ? 20:20:53

leda en häst?

Kom att tänka på en sak.. Det var en tjej en gång som hjälpte mig ta ut Breitling till sommarhagen en gång då han fått stå inne och vila sig över natten. Och nästa gång jag träffade henne sa hon, "Åh, Breitling var så himla snäll att leda, man kände inte ens att man gick där bakom! Grimmskaftet var inte sträckt en enda gång!"

Jag anser ju då att det är en självklarhet, att hästen inte ska dra i grimmskaftet och släpa runt på mig. Det är jag som är ledaren och det är mig hästen skall följa! Hästar som "bånglar" och är dumma att leda är allmänt ouppfostrade, och ouppfostrade hästar är bland det värsta jag vet! Det är ju egentligen inte hästens fel, utan den vet bara inte bättre då den antagligen inte fått en korrekt tillrättavisning. Då jag köpte Breitling var han ett as att leda, sprang på och över folk hur som hälst. Men det dröjde inte länge fören han "fattade galoppen" och blev en ängel att leda.

Och det här med svårlastade hästar. Oftast är det inte transporten som är problemet, utan brister i komuniationen. Visst jag ska väl inte påstå att Breitling är helt perfekt och aldrig beter sig illa. Han kan hålla på och gå ett steg fram och tillbaka i stallgången, vilket inte är okej. Eller att han står och skakar på huvudet ibland då han har tråkigt. Och testar mitt ledarskap med jämna mellanrum. Men han är alltid uppmärksam på mig och gör vad jag ber honom om.
2010-12-07 ? 15:34:38

tack och lov för att det finns en annan ponny!

Gaaah! Idag fixade jag stallet i världens fart bara för att jag skulle kunna hinna ut på en mysig uteritt med min prins. Men icke sa nicke, eller Breitling. Han ville inte komma in! Det var ju strålande sol och han hade superkul med Naranjo, och han tänkte definitivt inte gå in före honom! ..Så ja, med andra ord blev det ingen ridning. Jäkla ponny! Han brukar inte vara svårfångad. Och efter jag jagat runt honom en stund utan resultat gav jag upp..

Tack och lov att det finns en annan ponny i stallet som villigt lät sig fångas! Ja Herr Knasen fick ett tömmkörningspass. Har faktiskt aldrig tömmkört honom tidigare, tycker att det gick ganska bra. Han tyckte det var lite konstigt. Men hans körsele som jag fick använda till tömmarna satt inte riktigt bra, haha! Knasen är för fet för sin körsele. Men efter jag tömmkört honom tränade vi lite kompliment och spansk skritt. Knasen blir lite ivrig ibland och gör trix utan att jag ens ber om det. Och sen kan han bli lite slarvig ibland.. Men han var superduktig! Försökte med kompliment på två knän ochså, men det fattade han inte alls.  Men spanska skritten har han börjat hajja nu, men han kan ibland "fastna" och bara stå och vifta haha! men han viftar med båda benen efter varandra ibland nu. Och det var ändå i sommras jag tränade spanks skritt med honom senast!

Är ni riktigt snälla så kankse jag slänger upp Breitling & Naranjos egen kärleksgnabbs musikvideo!
Är ni snälla?
2010-12-07 ? 11:04:21

- breitling ♥


Jag har verkligen en av världens vackraste hästar!

2010-12-07 ? 11:00:02

hödamm i ögon näsa och mun

Mulet väder idag. Ser inte alls så kul ut. Jag som hade hoppats på strålande sol och att johanna inte skulle försova sig ;)! Ska snart ta bussen till stallet den går om ca 20 minuter. Vet inte ritkigt vart jag ska rida idag, men blir väl antagligen att rida ut iaf.

Jag har hela stallet idag. Mocka är inga problem, men jag avskyr att göra höpåsarna och vattenhinkarna.. Det är rena döden! Dojjan och Bella har ju sånnadär skitjobbiga hö-säckar, som ska vara proppfyllda. Och sen ska jag hålla på och fylla typ 10 påsar till..  När man är färdig med det har man hö precis överallt och så är man dyngsvettig och har hödamm i ögon näsa och mun.
2010-12-07 ? 00:08:56

jag älskar dig ♥

2010-12-06 ? 22:44:34

hästvärlden

Det här med att jämföra sig själv med andra är något jag har svårt för. Eller folk som säger "men om ni tycker så så finns det andra som är värre än jag!" Att hävda sig eller att jämföra sig med andra. Eller att jämföra sitt sätt med någon annans. Jag förstår mig inte på det. Och det förekommer så himla mycket i hästvärlden.

Sen att gå på folk helt utan anledning är något jag inte heller förstår. Har ingen bett om din åsikt så vill dem antagligen inte ha den heller. Sen försöker jag att hålla mig till "Har man inget snällt att säga, så säg ingenting alls". Vilket jag tycker att många borde ta efter. Jag kan ju självklart tycka och tänka precis så som jag vill, men måste jag säga att jag tycker att en person är dålig eller gör något fel? Nej! Om personen inte rider så som jag skulle rida, varför ska jag kommentera det om personen antagligen inte vill

Sen om någon kommer med ett påstående, och jag inte tycker likadant får jag ju självklart ge min åsikt. Men jag skulle aldirg hävda att mitt sätt är bättre än någon annans. Och proppsa på att andra ska tycka som jag.

Men att rikta fokus till någon annan då man själv får kritik. Det är fegt. Och varför jämföra sig själv med andra?
2010-12-06 ? 20:17:14

dagens ridpass

idag gick Breitling som en klocka mellan varven, men när han inte gick som en klocka så gick han som jag vet inte vad.. En hettsig ponny som lägger mer energi uppåt än frammåt haha! Men i mellan varven var han ju som sagt riktigt fin! Så jag är nöjd med dagens ridpass. han sökte sig frammåt nedåt och höll en ganska bra form för det mesta, men när han hettsade upp sig så for ju såklart huvudet upp och han betedde sig som en apa. Men coolade ganska snabbt ned sig då han fattade att det inte var någon mening med att hettsa upp sig.

Men i galoppen blir han lite väl stark för att jag ska orka jobba honom.. Så det är ju lite jobbigt. Men nu börjar man kunna forma volterna utat att han flyter ut så där som han gjort tidigare. Och jag tror nog att min sitts var ganska bra idag! Jag tänkte en hel del på hur jag satt och kom på mig själv nästan direkt då jag började tppa frammåt.

Vi får se hur det går i morgon, hoppas ju såklart på att det går ännu bättre än idag! :D Johanna red ju med mig på foppa, men olyckligt nog markerade han imellanåt, så för honom blev det bara skritt. Och hans ägare ska kolla på honom i morgon kväll. Han hade tydligen haltat till häromdagen när han rest sig upp fårn att ha legat och vilat. Så vi höll ju såklart extra öga på honom hela tiden. Men vi får se sen hur det blir, tror dock inte att det är något allvarligt. Han börjar ju bli till åren och nu när det är så kallt är det väl inte så konstig om en gammal man haltar till ibland?
2010-12-06 ? 15:43:29

bjuder på Gamla bilder!

 

Breitling på sitt första besök på en klinik, september 2008
jag och breitling februari/mars 2009 hahaha under inridningen
Breitling och jag januari/februari 2009

haha gammal bild från en av dem första uteritterna

Jag coh breitling i mars, här ser man hur skevt jag kan sitta ibland!

2010-12-06 ? 15:15:07

ridning och fula ovanor.

Johanna och jag ska rida idag! Blir en sväng upp till ridhuset med hästarna. Ska förska träna lite med Breitling idag. Har inte ridit dressyr på evigheter känns det som. Så det är nog välbehövt! Träna lite med på fattningarna och övergångar står på schemat idag. Även lite sidvärtsrörelser.. Åhh.. Skulle verkligen behöva rida en lektion för Anna Duva snart. Bara det att ekonomin inte är helt okej.. Men ska försöka få ihop några slantar.

Sen ska jag ju självlart även träna på min sitts.. Som alltid! Jag har en rätt dålig sitts och lutar mig gärna frammåt. Ful ovana måste jag säga, men det änns som att jag börjar få koll på det där. Men mina skänklar är dock mycket svårare att hålla ordning på, haha! Speciellt höger sänkel åker bak påtok för mycket!

Har du några fula ovanor som du tampas med när du rider?
Anledningen till mina fula ovanor är nog för att jag i princip aldrig ridit lektion i hela mitt liv..

2010-12-06 ? 14:51:42

ridkläder


Vad tycker ni om ridbyxor med bakfickor?


Och vad tycker ni om ridkläder med tex sådana här tryck? :)

2010-12-05 ? 19:17:16

känsla för det estetiska


Min pappa har verkligen känsla för att fotografera. Verkligen en vacker och estetiskt tilltalande bild måste jag säga! Jag ser helt retard ut, byxbenen är olika långt uppkavlade och jag ser förbannat bitter ut och ja allmänt osmickrande ut. Breitling ser allmänt sne ut och ser ut att ha en galet stor rumpa.
Tack pappa för en riktigt charmerande bild!
2010-12-05 ? 18:17:42

veckans ridning

I morgon ska jag rida i ridhuset och träna lite, sen på tisdag ska jag rida ute på åkern om det är bra underlag. Och förhoppningsvis så följer Angelica med och fotar lite fina bilder. Sen på onsdag blir det en tur ut i skogen. För att sedan på torsdag rida i ridhuset på kvällen. Fredag blir antagligen hans vilodag. Och till helgen blir det uteritt och rida i ridhuset, kanske trava lite bommar osv..

2010-12-05 ? 16:18:08

lugnet före..

En lugn helg har det vart för Breitlings del. Han har bara varit ute i hagen och så red min lillebror litegranna i fredags. Men nu i veckan, då jäklar ska det bli ridning! Nu ska vi besegra denna helvettes kylan, pälsa på oss och bege oss ut.. Kylan skall ej längre ha makten över oss! Vi besegrar och övermannar kylan endast me värmen från våra hjärtan! Vi ska tina upp hela december kylan, och bli hjältar! Och styltorna som Breitling tampas med. Ja dem spottar vi och fräser åt. Dom jävlarna är ihärdiga skall jag tala om. Riktigt jäkla ihärdiga, jag bankar hackar och slår, och försöker värma loss dem. Det är en riktigt jobb det att bli av med styltorna.

kände att det här inlägget spårde lite smått!
2010-12-04 ? 19:15:42

Pressentation av hästarna

Känner att jag måste pressentera hästarna lite bättre för dem som inte hängt med så länge.

Breitling f.2005
Han är min häst och jag köpte honom sommaren 2008, har ridit in och utbildat honom själv. Och han är min första egna häst. Han är en welsh cob och ca 146cm i mkh. Hans mamma är importerad från england och hon heter Talwern Ivy, och hans pappa är den svenska hingsten som blev BIS på salsta 2008 och heter Broughton Replica.

Labella f.1991
det är mina systrars häst, dem äger henne gemensamt men det är Sandra som har hand om henne så det är i princip bara hennes häst. Labella går nu sedan några år tillbaka endast i avel och har fått 4 levande avkommor och alla är kanonfina. Men sorgligt nog fick hon ett döfött föl mellan Divino och Doris. Labella är av rasen Svenskt halvblod. Och är u: Ella och en av sveriges bästa stostammar! Sen är hon e: Happy Day. Labella har vi haft i familjen sedan hon var 4år gammal, och kommer få stanna hos oss tills hon ska gå vidare till dem evigt gröna ängarna. Hon är även dräktig nu och förväntas föla i april. Dräktig med Firenze.

Naranjo de Bulnes III f.2001
Är min systers hingst som hon fick av en kvinna i danmark då hon gjord praktik hos Bent Branderup. Något hade gått snett under hans inridning som treåring och han blev en såkallad avkastarkung. Så han stog i tre år tills dem valde att ge bort hono till min syster. Hon red in honom på nytt och har utbildat honom själv. Han kan byten piaff pasage piruetter osv... Dock kan jag inte hans härstammning utantill. Men han är av rasen Pura Raza Espanola och är född i spanien.

Gucci f.2002
Han är Labellas första föl och ägs utav min syster My. Han är efter hingsten Weltman och har även en helbror som heter Divino. Vi har altså fött upp Gucci själva. Han har gjort sin första start i MSVB:4 nu i höstas och vi hoppas på en lysande framtid som tävlingshäst, dock är hans tävlingsryttare gravid nu. Gucci är Svenskt Halvblod.

Doris Day f.2008
alias "Dojjan". Min syster Sandras häst som hon hoppas mycket på, både i ridning och som senare avelssto! Hon är en cool häst som vi nu ska börja rida in nu i vår. Hon är efter Dionyssos.

Hamlet F f.2009
Han är en superfin liten unghingst, eller liten han kommer bli jätte stor! Han är som dem flästa unghingstar är men lite mer försiktig än dem andra. Vi hoppas på att han kommer hamna hos en duktig ryttare som kan ta tillara på hans känslighet och kapacitet på rätt sätt. Hamlet kommer utan tvekan att gå hela vägen till GP bara han hamnar hos RÄTT ryttare. Jag hoppas på att vi har kvar hono tills han är 3-4 och visar honom. För att sedan försöka hitta en ryttare och köpare till honom. Hamlet är efter Hohenstaufen II

Det är dem hästarna vi har i familjen. Så för er som undrar har jag bara breitling men det räcker gott och väl för mig! Men skall äve presentera dem andra hästarna som står i stallet eller ja, i lösdriften. Dem tillhör familjen Piltto-Dahl. Dock pressenterar jag dem inte lika ingående.

Knasen f.1991
shetlandsponny som är övervuxen, så han är altså liten B-ponny. Knasen är en fantastisk ponny som jag har en nära relation med och enormt ja helt obeskrivlingt många minnen och upplevelser tillsamans med. Honom kan det hända att ni får läsa lite om.

Totte ca 30 år
han är humlas häst som ho fick utav Hanna Engström då hon var på praktik där våren 2004. Totte har gjort det mesta i sina dagar. Dock är det ingen som riktigt vet hur gammal han är. Men han var ungefär 22 år så hon fick honom. Han har varit me om en allvarlig skada då han blivit spetsad av en tjock gren som gick rakt upp i jumsken. Få trodde att han skulle överleva. Men humla och totte kämpade ihop och han står där i hagen idag. Han överlevde mot alla odds och är en glad gammal man.

Glamur f. 1987
islandshäst som är importerad från island. Guss som han kallas är en fantastisk läromästare, han är rolig att rida även för den vana ryttaren som kan lite mera, och även gudasnäll med en människa som aldrig tidigare ridit förr. En riktig toppen kille.

Fafnir f.1990
foppa som han kllas är en islandshäst han med, 5-gångare. Är en kul häst men kan bli lite hettsig och agera ånglok å han inte försår. Han är supersnäll när man inte kräer så mycket, men är ingen nybörjar häst. Han kräver ev van ryttare.  Men en jätte snäll häst absolut inget ont i honom.


2010-12-04 ? 14:09:49

inte idag heller..

jag försov mig idag. Jag hade ställt väckarklockan på 10 men då vaknade jag inte.. Jag vaknade 13.26 vilket inte riktigt var meningen.. Jag som skulle vara effektiv idag. Och hinna rida medans det var ljust ute...
2010-12-03 ? 23:59:25

Ni får gärna göra reklam!


Bara så ni vet, ni hämskt gärna länka eller göra reklam för bloggen, om ni vill!

2010-12-03 ? 23:27:30

Broknäs Flickorna

                                        

Visste ni att i stallet vi har hästarna nu, att det är därifrån som den tecknade serien "Broknäs Flickorna" utspelade sig? Serien är skriven utav min kära vän Ylva Ericsson som själv var en utav huvudpersonerna i serien. Och Cissi som driver Broknäs Gård och även har stallet vi står i, är precis samma Cissi som i serien. Jag tycker det är lite roligt faktiskt. Sen att det är i fikarummet i vårat stall som Carina Dahl suttit och klurat på dem flesta av sina krönikor, som hon tidigare skrev i tidningen Hästfocus. Carina har ingen egen häst just nu, men hennes familj äger hästarna i lösdriften. Sen är tydligen några utav träden i stora hagen väldigt speciella på något sätt. Det spelades in ett tv:program för jätte längesedan där ute i hagen just om träden. Och det är lite filminspelningar och allt möjligt runt omkring där våra hästar står nu. Jag tycker det är kul, och speciellt att man känner igen sig i serien broknäsflickorna, då man tittar på bilderna. Stallet och omgivningarna ser precis ut så. Så för er som läst och tittat på bilderna. Då vet ni hur det ser ut hos oss ;)

               
2010-12-03 ? 22:50:19

YIPPIE!


Paketet har ÄNTLIGEN kommit, jag är så himla glad! Tröjjan skulle jag beställt i S ist för XS, men jag tror att XS var enda storleken som fanns, men den hade varit ännu mysigare om den var lite lite större. Men det gör inget, den passar ju och är sjukt skön! Och jag tror Breitling kommer bli kanonsnygg i sitt nya schabrak!

Vad tycks då, om mina inköp? Guud, jag önskar så att någon hade kunnat följa med till stallet och fota oss i morgon. Men alla bor så långt bort eller så har dem inte tid.. Men vill så gärna ha lite nya snygga ridbilder, eller ja snarare mysiga vinterbilder <3!

Jag sa väl det att jag skar mig i tummen med feta kniven då jag öppnade paketet? Haha, blev nog lite väl exalterad där, haha!
2010-12-03 ? 19:57:58

totaly crazy

Min dator har blivit helt knäpp! Den vägrar gå igång och jag håller på att bli vansinnig! Antagligen är det min mamma som svurit en förbannelse över datorn. För hon tycker jag ska plocka in all min rena tvätt i garderoben innan jag sätter mig här och bloggar. Men icke, tack gode gud för att vi har 3 st bärbara! Men jag har inte en enda bild nu att bjuda på. Och för blogginlägget jag planerat att skriva så behöver jag min dator.

Vad tror ni? Tror ni som jag att det är mammas förbannelse som gör att datorn vägrar starta? Eller har den helt enkelt bara sagt upp sig? ..Datan kanske inte är så förtjust i hästsidor och hästbilder.. Hade kankse trivts bättre hos någon annan? Kanske den är allergisk mot hästar? Det kan ju vara därför den inte vill fungera.. Jag har ju ändå bombarderat den med häst..

Mitt inlägg som jag skulle skriva kommer... men jag vet inte när! Så håll utkik här på bloggen ;)!
2010-12-03 ? 17:24:21

Älskade ponny<3



Ni får en video på breitling ochså ;)
2010-12-03 ? 17:17:40

Alla älskar Knasen<3!



Slänger upp den här videon bara för att jag saknar sommaren så himla mycket! Och för att jag har tänkt att jag ska börja köra knasen igen, bara vagnen får nya däck! Tänkte ev ochså tolka efter honom någon dag. Måste bara hitta en pulka som jag kan släpa med mig. Får väl göra en hemma-anordning med tömmar osv haha! Eller om jag lyckas få på honom selen som är till vagnen? Hade även varit sjukt kul att tolka efter Breitling. Men måste hitta någon som är villig att testa det med mig.. Någon frivillig?
2010-12-03 ? 17:12:49

what do you think?

Gillade ni videon på Naranjo? Vill ni se mer liknande klipp även med dem andra hästarna i stallet? Vore kul om ni berättade vad ni vill se mer av och läsa mer av :)! Tycker ni jag bloggar bra som jag gör eller tycker ni jag ska lägga till något, eller tycker ni helt enkelt att det är någonting jag har missat? :)

Tacksam om ni orkar svara!<3
2010-12-03 ? 17:09:29

we are the champions!



Haha, titta hur snyggt vi hoppar! Detta var sommaren 2009.. Ni tror väl som jag att.. Vi skulel utklassa alla andra ekipage i stilhoppning? ;)
2010-12-02 ? 23:27:34

paketet som jag vill hämta på posten, snart!

Imorgon är det fredag. Och då har det gått en hel arbetsvecka från det att jag gjorde min beställning från horze. Hoppas innerligen att jag kan hämta mitt paket på posten på måndag! Längtar efter min tröjja och efter att få prova det nya schabraket på min snygging! Någon som har förslag på tema på bilderna till helgen? Funderar på att försöka få till en photosession? Eller, det kanske var att ta i. Men lite bilder iaf :)

Några förslag? :)
2010-12-02 ? 18:39:37

FAIL


Det går inte alltid som man har tänkt sig.. Hästhångel är inget jag rekomenderar!
2010-12-02 ? 11:32:13

1 år sedan, Angelica tog dessa bilder på oss!

2010-12-02 ? 11:10:50

frusen torvbal, inget att leka med!


               "Maaatteeee.... Nu fixar du den här frusna torvbalen, ANNARS!"

Igår ikväll fyllde ju jag på torv till Breitling. Claes var supersnäll och körde ned två balar till mig. Och tänkte att jag skulle slänga in en. "Suprise" balarna var frusna, och jag håller med Humla. Frusna torvbalar är inte att leka med. Det fick jag erfara! Jag pustade och frustade, jag bankade och slog. Jag sparkade och hoppade, jag kämpade och slet. Men ingenting hjälpte.. Jag slet mitt hår i ren frustration över denna djävulens påfund. Jag bad en bön till gud, torvbalen blev inte mindre frusen för det. Sen försökte jag mig på en snyft-historia. Men gud verkade ha lagt döv-örat till idag. Men frusna torvbalar dem är inte roliga alls, inte någonstans! Breitling tyckte jag var allmänt skum och riktigt klen som inte kunde ha sönder mer än ett litet hörn på torvbalen innan jag gav upp. Så jag hoppas Breitling har grejjat den själv nu under natten!

Har ni något bra tips för hur man har sönder frusna torvbalar?
2010-12-01 ? 22:36:10

Eriksson åkte på en stjärnsmäll!



Vet inte hur många av er som läser på tidningenridsport.se regelbundet. Men jag tycker att det är allt för många som inte tar hästar på allvar längre. Föräldrar som tror att dem är leksaker och att barnen vet bäst. Man måste komma ihåg att hästar är levande djur med helt andra instinkter än våra egna. Det var förövrigt en av dem äldre hingstarna som stått inne på boxvila ett par dagar pga hovböld. Som gav honom en känga. Och Peter bar hjälm!

Jag tycker många bör tänka efter, allt kan hända. Och man skall alltid vara försiktig, aldrig någonsin vara dumdristig! Det kan hända den bästa vilket det gjort med en av dem i detta fallet. Jag är alltid försiktig trotts att jag litar till 100% på Breitling och vet vad han klarar och inte klarar av. Men häldre för försiktig för hans och min skull än att vara dumdristig och utsätta honom eller mig eller båda två för fara.

Bild och info om Peter hämtat från:
http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=538690
http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=541524
2010-12-01 ? 22:10:55

Naranjo svarar på frågor!



Naranjo jag och syrran härjade lite i stallet vilket ledde till en liten frågesport,
Titta och njut! Och kommentera gärna!

2010-12-01 ? 21:33:21

Sadelkammaren

 
innuti två av skåpen. Sen har vi även överskåp till dessa.

 
t v, utanpå skåpen. t h täckeshängare på hjul och våra sadlar. Bakom
den rullbara täckeshängare bakom dörren har vi mer träns osv.


Några av mina schabrak och benlindor, i ett av överskåpen.

Lite bilder på hur vi stuvat in oss i sadelkammaren. Dock orkade jag inte fotografera allt. Är inte så väsentligt tycker jag, eller? Sen så var det inte så välstädat då jag tog bilderna. Och allt är inte på sin plats, haha!

2010-12-01 ? 18:44:05

göra kväller


Nu ska jag till stallet och göra lite kväller för hästarna. Får se vad jag bjuder på för inlägg när jag kommer hem :)! Det är så grymt jäkla kallt ute. Men funderar på att ta med mig kameran. Vad tycker ni?

Vad skulle du vilja se för bilder från vårat stall? :)
2010-12-01 ? 17:17:46

Lösdrift, inget för Naranjo!


Nyss när jag och syrran kom till stallet och skulle ta in grabbarna, så hör jag bara ett tjut! Antagligen var det Breitling som skrek!

Naranjo sprängde staketet in till Breitlings hage. Han sprängde staketet i protest mot att vi kom till stallet så sent.. Naranjo tycker inte alls om att vara ute när det blivit mörkt. Och han blir ett riktigt odjur. Så helt plötsligt så står grabbarna i samma hage. Men tack och lov började dem inte slåss, dem sprang bara runt en stund men vi fick tag i dem direkt då vi kom till hagen.

Men men.. Nu blir det till att laga staketet... igen... Känns som att vi lagar staketet hela tiden. Lite tröttsamt måste jag säga. Men nu är grabbarna inne i varma stallet iaf. Ska dit igen efter att vi ätit middag. Då ska jag mocka och fixa Breitling och lägga in mera torv till honom.

Altså, Naranjo spränger ju inte staketet för att mörda Breitling. Men han blir knäpp när han inte får komma in. Så alla ni människor som hävdar att "alla hästar kan gå på lösdrift" där har ni fel. Breitling skulle inte heller klara av att gå på lösdrift. Han tar dock inte till lika drastiska metoder som Naranjo. Men han älskar att få komma in. Det märktes tydligt i sommras. Han stog enbart och hängde vid grinden och ville bara in.

Vi har ju en lösdrift som tillhör stallet där mina vänners hästar går. Dom hästarna trivs jätte bra på lösdrift och älskar det. Men man kan inte säga att alla hästar kan gå på lösdrift. För enligt mig stämmer inte det. Man kan inte heller säga att alla hästar kan stå på box.

Klarar din häst av att gå på lösdrift?

Om

Min profilbild


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!