2011-01-29 ? 20:29:55

klappat och klart, nu är det över

Nu har Breitling åkt iväg. Jag hoppas verkligen att Olivia kommer älska honom lika mycket som jag gör. Men Breitling kommer få det superbra. Och jag hoppas jag kan komma och hälsa på honom om ett tag!

Känsn jätte kontigt att inte vara hästägare längre, det känns helt overkligt.
Det var riktigt tungt att leda honom på transporten och sedan se honom åka iväg =/
2011-01-26 ? 15:18:24

utan anmärkning!

Breitling gick självklart igenom vetrinärbesiktningen utan anmärkning. Dock tyckte han att det var skit-tråkigt! Han ville helldre göra cirkuskonster ;)! Han är bara för söt min ponny.. Jag komemr verkligen att sakna halvt ihjäl mig efter honom...

2011-01-26 ? 10:50:08

vetrinärbesiktining

Idag ska Breitling vetrinärbesiktigas! Vetrinären komemr ungefär klockan 12.00 upp till Broknäs, så det blir en prommenad upp dit för mig och Breitlings del. Håll tummarna för att allt går som det ska :)

2011-01-24 ? 18:21:15

om framtiden?





Det är nog många som undrar om jag ska sluta upp med hästar, eller lägga ner bloggen och min bilddagbok. Nej, jag ska inte lägga ned någnting av det. Jag har tänkt att jag ska engagera mig i den här lilla Prinsen, han heter Knasen och vi har många fantastiska minnen ihop. Men han börjar bli till åren, så därför tänkte jag att han ska få min tid och energi. Jag har tänkt att jag ska börja köra honom. Och även rida ibland. Jag ska mrionera bort lite fett och träna upp muskler och kondition på honom. Men det är mina planer än så länge, ska försöka skrida till verket med dem ochså bara. Och hästar har vi ju fullt avi familjen. Så uppdateringar kommer det komma både här och på bilddagbken. Det är lite jbbigt just nu bara, därför det är lite dåligt om updates..
2011-01-21 ? 20:29:33

så är det

Jag vill bara meddela er alla att Breitling förodligen är såld.
Det var en toppen mamma med sin supergulliga dotter och provred honom idag. Dem sa att dem vill ha honom, och nu ska vi bara diskutera lite kontraktosv.. Och så ska han ju självklart ochså besiktigas.

Men så att alla ni nyfikna vet, så är han förmodligen såld.
2011-01-17 ? 15:18:34

Med sorg i hjärtat..





Det är med sorg i hjärtat jag beslutat mig för att sälja min underbara ponny. Jag kan tyvärr inte ge honom den tiden han förtjänar och behöver.

Jag har ridit in och grundutbildat honom själv. Han är påbörjad sidvärtsrörelser m.m. Han är snäll att lasta, kliver bara rakt in, sko är inga problem, och han går bra ihop med andra hästar i hagen.

Han är en cool häst med stor utsrålning och charm. Han är possitiv till ridning och tycker det är roligt. Det är en kul häst att rida för både den rutinerade och mindre rutinerade ryttaren. Han är en otroligt snäll ponny och skulle aldirg hitta på något "dumt" varken då det gäller ridning eller hantering.

Han är en renrasig Welsh Cob, och är 146cm i mankhöjd.

Hade jag haft tiden för honom hade jag aldrig sålt denna pärla. Jag tror absolut att han har möjlighet att komma långt i dressyren med kontinuerlig träning och rätt ryttare. Jag säljer honom hälst till sattsande dressyrintresserad som vill vidareutbilda honom och tävla honom. Han är lättlärd och har bra temperament. Han är tyvärr aldrig tävlad pga min ålder.

Han är inte i topptrim för tillfället pga att jag inte hinner med. Därav att han säljs ganska billigt. Priset gäller vid snabb affär.

Täcken, grimma osv medföljer. Specialutprovad dressyrsadel kan köpas till.

Du är välkommen att ringa till mig vid intresse så ska jag berätta mer. 0735231638
 
 
 
Pris  60 000 kr

2011-01-10 ? 18:29:04

Snön rasar nog snart...



Kul när snön rasar ner från taket... Jag hoppas vid gud att den rasar när både människor och hästar är i säkerhet. Humla som är mästerfotografen, och jag poserar snyggt i stalldörren!

Idag åkte vi dit direkt efter jobbet, fick mocka i mina stövlar idag.
Haha, gud ni skulle sett mig!!

2011-01-09 ? 17:53:33

"videoblogg"/rundtur



Ignorera att jag låter retard, och jag vet inte riktigt vad jag svamlar om... Haha!
Men hoppas att ni uppskattar det :)

2011-01-09 ? 17:40:54

flams och trams

Igår var jag i stallet på dagen och fixade och donade med hästarna. Syrran var på kurs så jag var själv i stallet. Men Johanna och henne spappa kom och plockade upp mig på vägen hem.

Idag har jag haft med Ruben och hans kompis Hampus till stallet. Dem fick rida på knasen coh så fick Ruben fixa lite med Breitling. Jisses vad Naranjo var taggad idag då jag skulel ta in honom. Oftast brukar han bara lunka fram men idag taktade han som tusan.. Sånt gör mig irriterad.. Men Grabbarna har fått kämpa uppe på loftet idag. Gräva fram höbalar och kastat ned medans jag gjorde höpåsarna. Bra arbetskraft måste jag säga, trotts att två grabbar på 10 år äkan vara rätt flamsiga :P!

Filmade lite från stallet idag, är någon sugen på ett videoblogg inlägg?
2011-01-08 ? 01:34:44

Svar från frågestunden!

Är ett arabiskt fullblod en bra första häst?
svar: Det beror på hästen och hur kunnig man själv är. Det finns vad jag vet inga hästraser som är mer eller mindre lämpade som föstahästar, det beror på den enskilda individen och på dig själv :)

Har du några tips om man ska skaffa en första häst?
svar: Man ska provrida många olika hästar, även om allt känns rätt med den frösta man provrider. Sen skall man tänka noga igenom vad man vill göra, och använda hästen till. Vill man rida dressyr eller hoppning? Eller vill man göra bådeoch? Eller kanske rida western..? Sen måste man känan efter själv om man klarar av det ansvaret, och har pengarna för det.

Vid vilken ålder fick du mens?
svar: jag var 14 år då jag fick min mens.

hur länge har du ridit ?
svar: Sedan jag var något år gammal, vi fick familjens första ponny samma år som jag föddes :)

hur länge har du haft B ?
svar: jag har haft honom i 2½ år :)

har du rökt ? eller röker du ?
svar: jag röker tyvärr..

vad är din drömhäst ??
svar: Kanske en PRE eller en till welsh cob? Näe, Breitling är min drömhäst!

vilken är din favorit färg ? alltså häst.
svar: En bra häst har ingen färg ;) En bra häst är vacker i vilken färg somhälst!
Men måste jag välja en färg så är det nog isabell och svettfux.

vilket namn på en häst skulle du vilja ha om du hade ett föl som du fick döpa ??
svar: svår fråga, beror på vad det är för ras och vad det är för kön :) Men får jag ett hingst cobbföl någon gång i framtiden skulle den nog få heta Lurifax eller något "trollskt"..

Vad var det för jobbintervju du har gått på ?
svar: som ekonomibiträde i en resturang :)

Vilken va din Första "Egna" häst, ponny?
svar: om fodervärd räknas så var det Princip ett russ jag hade på foder. Annars så är det Breitling :). Men egentligen så var det väl våra ponnys vi hade då vi var små, då dem var "familjens" men dem tillhörde mer mina systrar än mig :)

Vilken är ditt bästa tips på att börja trickträna?
svar: Börja med lite lätta saker som vacker hov, eller puss.

vilka bloggar följer du dagligen?
svar: jag följer carinadahl.com och fdahl.blogg.se dagligen. :)

Har du eget stall eller hyr du stallplats?
svar: Vi hyr boxplatser, men vi sköter hästarna själva. men vi delar stallet med min bästa väns familj som ochså hyr där. Men deras hästar går för det mesta på lösdrift. Så i princip eget stall :)

Lär du ut hur man lär in buga på en häst?
svar: Ja det kan jag göra, men inte över internet.

Vilka trick han Breitling?
svar: flema, buga, spansk skritt, targeting (sätta mulen på targeting "prylen"), vika ihop sig, början till pligijee (stavning?). Har säkert glömt något.. JO! puss ochså! ..Dock har vi inte tränat bugan på typ 1 år.. haha!

Äger du bara Breitling?
svar: Japp han är den enda häst jag äger, men sen äger ju jag Fiffi som är en kinesisk nakenhund. Men hon är mest med syrran numera. Men mammas katt tror att hon äger mig! haha!

Vilken är din favoritfärg på utrustning till b? :)
svar: Jag tycker han är finast i mörkbrunt :), på sadel och träns då. På schabrak och benlindor är det väldigt olika. Men brunt, marinblått, mossgrönt.. Jag är faktiskt sugen på en vinrödaktig utrustning i "sammett" på schabraket och matchande fleecebandage till :). Men jag vet inte riktigt..

Vad är ditt mål under 2011? (tävling?)
svar: Nja.. Mitt mål är inte tävling i år. Men kanske startar någon klubb för skojjs skull. Men mina mål för i år är att befästa piaffen uppsuttet och även få till passagen skapligt :)! Även påbörja spansk trav uppsuttet utan spö. Det är mina mål med Breitling för iår :)

Hur högt har du hoppat?
svar: 85 cm som högst, och det var med shetlandsponnyn Knasen haha! :)

Har du någonsin tyckt att hästar och ridning är tråkigt?
svar: Haha, när allt bara går åt helvette, hästen är sjuk och hyran är dyr och nordanvinden blåser isvindar upp under kläderna på en. Ja då funderar man om det är värt det ;)!

vad gör du när ingen ser på?
svar: haha, bra fråga!? Jag pillar mig i naveln och tar på mig själv! haha nä men seriöst.. Jag gör väl precis samma saker som annars. Fast gå på toaletten gör jag oftast i min ensamhet.

Av vilken anledning har du tandställning? :) är det för att de är snea,tighta osv.?
svar: Jag har tandställning för att jag har ett bettfel som egentligen skulle opereras, men jag avböjde operationen då jag tycker att jag ser rätt skaplig ut ändå. Men tandställning har jagf ör att försöka korrigera mitt bettfel så gott som möjligt utan operation och för att jag hade snea tänder :)

har du något tips för vad man ska göra för att ta sig ur en psykisk svacka?
svar: Man ska försöka på att fokusera på dem bra sakerna som händer på en dag. Tex att du inte skvimpade ut halva kaffekoppen medan du gick till vardagsrummet, då du brukar göra det jämt! Nä, men det jag menar är attman ska försöka se dem små bra sakerna, och inte fokusera på allt som är dåligt. Sedan är det alltid bra att prata, har man en bra vän som man litar på rekomenderar jag att prata med den i första hand. Har det gått riktigt långt får man ju söka proffisionell hjälp hos prykolog. Men ju mer possitiva tankar ger possitiv energi. Och possitiv/god energi tar till sig annat som är gott. Dålig energi drar till sig andra dåliga energier.. Även om du har en skit dag, le och möt folk med blicken som du passerar på datan, jag lovar man möts av ett leende tillbaka :) (om det nu inte råkar vara världens grinigaste perosn man går förbi då vill säga)

skulle inte du kunna ladda upp fler videoinlägg när ni rider ? :)
svar: Absolut! Visst kan jag göra det, det var även tanken :)

varför köpte du just breitiling?
svar: För att han var precis den hästen jag letade efter. En ponny med storhästkänsla, som var vacker och ung och oförstörd :) dock var han aggresivare än vad jag först trodde då jag köpte honom. Men han är idag världens snällaste och inte det minsta aggresiv längre :)

Är du oskuld?
svar: Nej jag är inte oskuld :)

har du rökt/röker du? testat?
svar: japp

hur högt har du hoppat med ponny?
svar: 85cm med en shetlandsponny :P

Hur högt har du hoppat med häst?
svar: 50-60 cm kanske?

Elefanter eller kameler? ;)
svar: kameler x)

har du några tips till en hästbloggare..
svar: nej tyvär.. det hänger väl mest på sin egen fantasi vad man skall skriva om? :)
2011-01-07 ? 21:41:44

kväll i stallet

Ikväll fick Breitling en vilodag. Jag och min lillebror Ruben åkte dit och fixade honom. Vi mockade och bytte vatten och gjorde alla höpåsarna. Så klappade vi såklart på Breitling lite med. Men i morgon ska vi eventuellt rida ut om vädret tillåter :)


Bild från sommar 2009 på min lillebror och Breitling

2011-01-07 ? 15:44:03

jag är med!


http://ridboken.aenn.se/tavling-1/

Jag är med och tävlar!

2011-01-07 ? 15:15:56

Kapson




Vad tycker du om kapson vid ridning och longering?

2011-01-07 ? 15:06:08

Vårkänningar!

Trotts att det ännu är vinter, har jag känningar utav att våren är påväg. Gud så härligt det ska bli med vår! Ljusare tider och så mycket härliga dofter i skogarna!  Jag längtar så himla mycket efter att rida ut i skogen en våreftermiddag.. Höra fågelkvittret och bara andas in doften av skog och mossa.

Sen att hästarna fäller vinterpälsen och blir snyggare är ju bara possitivt det med! Och man slipper packa på sig lager efter lager med kläder. Man kan se snyggare och prydligare ut när man rider. Ja det är bara possitiva saker med våren, förutom att hästarna blir leriga förståss.. Och vi som inte har någon spolspilta...
2011-01-06 ? 17:01:08

tomtar på loftet


Har just kommit hem fårn stallet, och ska strax gå ut med hunden en kortis.

Men jag måste berätta vad som hände idag! ..Jag har ju tidigare berättat för er att jag ibland känner mig "ovälkommen" uppe på loftet. Och idag hade jag bråttom, pappa satt i bilen och väntade och var inte alls särskiltl glad över att han fått köra mig till stallet i detta snökaoset.. Och efter jag mockat och bytt vatten och tagit in Breitling skulle jag bege mig upp på loftet. Jag kände att jag inte riktigt var välkommen, och sände en tanke och förklarade i den att det var ont om tid och att jag verkligen behövde göra hästarnas mat, Att pappa var lite otålig och ville hem.. Sedan stegade jag upp för stegen med ikeakassarna över axeln. Den ovälkommna känslan var borta till viss del. Det kändes som att det var helt okej att jag var där.

Jag stog och "skrapade" ihop löshö till påsarna, då det ligger massa löshö från trasiga höbalar osv över alla höbalar, och man hittar knappt balarna om man inte tar bort att löst hö som är ovanpå dem. Och medans jag står där med grepen och sopar ihop hö, hör jag något springa bakom mig! Jag blir panikslagen och vänder mig om.... Det var en katt! Åh gud, jag höll på att skita i brallorna!! Men katten var nog lika rädd för mig som jag blev för den, haha! Men sen när jag började bli färdig och hade gjort alla höpåsarna kände jag mig jätte stressad och kände det som att jag skulle skynda mig frn loftet, att nu hade jag varit där länge nog.. Så jag kastade ner några sista höbalar Och började klättra ner för stegen. Jag vände inte på huvudet för att titta bak som jag brukar. Jag fällde igen luckan till loftet med ögonen riktade ner i stallet hela tiden.. Humm...
2011-01-06 ? 14:56:29

jag får spunk!


Jag msåte bara tala om att jag blir hysterisk på Horze.se! I princip alla skydden som dem säljer har deras logga på, och det värsta jag vet är benskydd, täcken, schabrak med gigantiska loggor, tycker även väldigt illa om när det är loggor på kläder. Visst funkar det om loggan är liten och diskret på en jacka. Helt okej det funkar lixom, men snälla rara, vem vill ha benskyll med massa fula loggor på? INte jag!

2011-01-06 ? 14:43:00

Bra eller Anus?


 
Vad tycker ni om dessa schabrak med figurer på? Själv tycker jag dem är gräsliga!
Eller på en liten shetlandsponny med ett litet barn på ryggen kan det vara sött..
Men på en större ponny C el D-ponny, då är det inte okej! Själv skulle jag aldrig
ens tänka tanken på att klä på Breitling med seriefigurer..
Visst att jag gillar rosa.. Men jag gillar inte seriefigurer på schabrak, huvor eller
täcken! jag ger dessa schabrak ett stort ANUS. Jag tycker dem är gräsliga..

Det är vad jag tycker, vad tycker ni?

2011-01-06 ? 01:50:47

Hästskärare i täby

Ursch.. Syrran hörde av en kompis att en häst-knivskärare dragit sig mot täby... Stallägaren där hon har sin häst hade fått ett samta fårn polisen. Helt sjukt obehagligt. Den här knivskäraren backar tydligen inte för människor som går imellan heller.. Utan han är kapabel till det mesta som tex atthugga även människor. Han är beväpnad med kniv och är tydligen en riktig dåre. Täby ligger ju väldigt nära där jag bor, och man kan ju inte låta bli att ora sig för hästarna... Hoppas den sjuka jäveln snart tas fast av polisen och får ett straff som ger honom ett öde värre än döden!

Jag förstår verkligen inte hur man kan vilja skada sådana vackra djur som hästar. Som inte provocerar fram våld eller dyl.. Jag blir så arg ledsen och helt hysteriskt förbannad när jag tänker på den här galningen! Hade han stått framför mig och jag haft en bössa i handen, jag hade inte tvekat att skjuta honom i knäskålarna!

Han är inte ens värd att dö.
2011-01-05 ? 22:22:50

Längesen ju!



Lite kul, hittade den här bilden jag tog på uppslaget
om min syster i tidningen Häst & Ryttare!

2011-01-05 ? 21:33:39

sista chansen!



ställ dina frågor till mig, sista chansen nu att ställa fårgor på  bloggen!
svaren kommer på fredag!

2011-01-05 ? 06:50:48

härmapor

Människor påstår att hästar inte kan härma och ta efter en annan hästs betteende. Men tjohej! Det kan Breitling.. när vi stog på Broknäs då han var fyra så tog han efter en annan ponnys betteend. Den ponnyn skakade på huvudet, och varenda gång han stog på gången stog han precis utanför Breitlings box. Och mycket snart hade jag en ponny själv som började skaka på huvudet helt hysteriskt.. Och tyvärr verkar det inte gå att träna bort. Men tack coh lov går det i perioder. Ibland skakar Breitling sitt huvud hela tiden så jag nästan är i upplösningstillstånd. Men ibland kan det gå flera dagar nästan veckor mellan huvudskakningarna.

Men sen ska ni få höra! Naranjo kan ju gäspa osv på kommando. Och på kvällarna när vi kvällsfodrar brukar Naranjo stå och tigga på det viset. Breitling har då iaktagit Naranjo och förstått att då Naranjo gör konstiga grimarser och när han gör vissa saker får han först uppmärksamhet och sedan godis för något mer trick. Så nu på kvällarna när vi kvllsfodrar står Breitling och härjar vid sin boxdörr. Han flinar och har sig och försöker verkligen hitta på något som vi vill uppmuntra. Han var så himla söt igår!

igår så stog jag inne hos honom efter att han påkallat min uppmärksamhet. Jg stog bara stilla i i boxdörren och pratade med syrran som mockade Naranjos box mitt emot. Då får jag först en mule i huvudet och sedan en tunga över hela ansiktet! Breitling har aldrig tidigare slickat mig i ansiktet, och jag blev ytterst förvånad av hans tilltag!

2011-01-04 ? 17:32:28

haha videon från igår!



Liten snutt från uteritten igår. Att kalla detta för "videoblogg" är väl kanske fel.. Men iaf en videosnutt fårn min humlas och moas uteritt igår. Och kära vänner. Jag ramlar inte av i slutet ;) Breitling började trava och jag höll bara på att tappa mobiltelefonen, haha!!

2011-01-04 ? 17:00:23

Mina åsikter om ridskola

Jag är verkligen glad att jag fått ta del av era åsikter ang. ridskola.

Nu ska jag själv berätta var jag tycker. Jag tycker att ridskola är BRA! Det ger barn och ungdommar möjlighet till att rida och sköta snälla ponnyer och hästar. Dem får rida på hästar som är vana vid att det skumpar lite på ryggen innan barnen lär sig rida lätt på rätt sätt och hittat takten. Ridskolan ger barnen väldigt mycket för pengarna. Och det annordnas ofta mindre tävlingar så som blåbärdhoppning och prova på dressyr osv. Sen även klubbtävlingar där barnen och undommarna får låna ridskolans hästar och ponnyer. Vissa ridskolor låter även sina elever åka ut på tävlingar på helgerna.

Många tycker synd om dem "stackars" ridskolehästarna. Varför då?!? Visst jag kan förstå om man tycker synd om en häst/ponny som hamnat på ridskola och verkligen inte funkar där. Som verkligen vantrivs börjar väva och krubbita. Men det är inte så många ridskolehästar jag stött på som som det faktiskt varit synd om. Tänk istället på allt possitivt med att vara ridskolehäst, hur många ponnyer på en ridskola har inte 4-5 skötare? Och varenda skötare Älskar deras sköthäst mest av allt. Det är den ponnyn som får all uppmärksamhet av sina skötare. Dem får massor av pyssel, många fler timmar än en "vanlig" privathäst. Dem får 4 gg mer kärlek från människor eftersom dom har 4 fler som sköter om dem. Och att skumpa runt i en manege med några nybörjare är inte särskillt ansträngande för en häst. Om en ponny går 3 lektioner på en dag så är det inte 3 st stenhårda dressyrpass. Dessutom slussar man alltid in en ny ponny/häst väldigt försiktigt in i verksamheten.  

Om man ser till min ponny Breitling. Jag har inte tid att borsta och pyssla och sköta honom 3 timmar i sträck varenda dag. Jag hinner inte ens rida alla dagar. Och mig är den enda han får kärlek av. Men Breitling har det verkligen inte dåligt och han dör inte av att jag inte rider varenda dag i veckan. Men om man jämför med ridskolehästarna som blir ompysslade och dyrkade av sina elever coh skötare, och som får sin motion 6 dagar i veckan och en vilodag.

Sedan vet jag att ridskolor är väldigt noga med vad dem väljer för hästar till sina verksamheter. Det är inte vilken häst som hälst som hamnar på en ridskola. Och jag tror faktiskt att dem flesta ridskolehästarna trivs med sina jobb. Klart att det finns undantag, det gör det alltid vad än saken gäller. Men jag tycker absolut att det ska finnas ridskolor, jag tycker det är jätte bra. Men det enda jag kan tycka är att vissa ridskolor är lite dåliga på att byta ut sina hästar och ponnyer. Skulel jag ha en ridskola skulle jag försöka byta ut mina hästar i verksamheten var 4-5 år. Men antagligen byts dem ut så sällan bara för att det är svårt att få tag på en bra ridskolehäst idag. Alla avlar ju numera efter att få fram toppklasshästar som är superkänsliga.
2011-01-03 ? 20:48:32

Ridskola, Bra eller Anus?




Är det bra eller anus med ridskolor?


(bild hämtad från google) 

2011-01-03 ? 20:13:17

bana vägen för gamla herrar

Åkte ut till stallet idag md Humla och Moa. Vi bestämde oss för att rida ut en sväng. Jag vet inte varför men Humla verkar bestämtsig för att Breitling är ett monster och att ahn vore totalt livsfarlig, haha! Humlas ögon spärrades upp till max då hon gick förb mig i stallgången då jag sa att jag skulle rida barbacka jag med. och hon utbrast, "ska du?!?"..

Visst att han är pigg och har lite hett humör, men humöret märker man mest av då man tränar och kräver lite mer avancerade aker utav honom. Annars är han supersnäll i alla lägen, dock kan han ju bli lite stark. Men han är fantatiskt snäll för att bara vara 5 år!

När vi red från stallet bestämde vi oss för att rida gamla el-ljusspåret vid Ellboda. Men väl där så var det tokmycket snö och vi bestämde oss för att rida längst vägen till Ellboa-bryggan. Där var det inte lika mycket snö men för att ta oss dit var vi tvugna att plöja igenom en gigantisk snövall, och rida lite "offpist". Jag och Breitling tog täten banade vägen för dem gamla gubbarna Totte & Gus.

En otroligt mysig uteritt på min fin fina ponny, i vackert väder och med trevligt sällskap.
Kan det bli bättre?

2011-01-03 ? 12:53:32

Hästkillen


Jag har ju en lillebror som heter Ruben. Han är så himla söt! Han är nu 10 år och har blivit en riktig liten stallkille. Bara för några veckor sedan vågade han inte leda in Breitling i boxen. Han vågade leda honom från jhagen in i stallet men sista vägen in i boxen vågade han inte. Men nu ett par veckor senare, kliver han bara på och går in i boxen med Breitling, och är inte det minsta rädd. Han tar av grimma och täcken på min lilla ponny och är verkligen jätte duktg!

Jag beundrar min lillebror. Han sätter sig upp på både Breitling och Naranjo. Ganska tuffa hästar som inte alls är vana vid totala nybörjare. Men han sitter upp och gör så gott han kan! Senast han red Naranjo lärde han sig förörvigt att rida lätt! Och han har ridit ut i skogen på Breitling när syrran red Naranjo. Hon hade ju givetvis Breitling i lina då Breitling är för stark för Ruben. Men jag beundrar att han är så totalt orädd och bara hoppar rakt upp i sadeln!

Samma sak i sommras. När jag och Ruben skulle rida ut en sväng. Jag red Breitling och Ruben fick låna knasen. Ruben fick rida barbacka för att träna balansen, och det gick jätte bra ända fram tills att vi skulle börja trava. Då gled han av.. Men han bara skrattade och svingade sig upp igen!

Med tanke på hur lite min lillebror ridit och hållit på med hästar så tycker jag att han är så himla duktig! Jag hoppas verkligen att vhans intresse för hästar kommer hålla i sig.

2011-01-02 ? 22:36:27

Vad tycker du?




Är färgade sporrar bra, eller anus?

2011-01-02 ? 21:23:24

energiminnen spöken och massa snö

När jag kom till stallet idag var det ca 3 dm snö jag fick trampa mig igenom.. Så efter att vi tagit in hästarna och min syster åkt upp till Broknäs för att ha insläppet där. Så var jag ensam i stallet. Grabbarna stog i sina boxar och åt sitt hö. Jag ville inte störa någon av dem så jag bestämde mig för att skotta utanför stallet. För tidigare då jag körde ut skottkärran till gödselstacken fick jag kämpa mig fram igenom snömassorna..

Jag skottade en 2 meter bred gång till gödselstacken, och en lika bred gång från bilen till stallet. Kanterna som blev vid sidorna av min gång var kanske 5dm höga! Efter allt skottande begav jag mig upp på höloftet. Däruppe började jag "sopa" ihop allt jäkla löshö som finns överallt över hela loftet. Löshöet vägrar ta slut, vi har gjort alla åtta höpåsar på löshö varenda dag, i 2 månader nu! Sedahn kastade jag ned några höbalar ochsåsom syrran fodrar Dahl´s hästar och stona med på morgonen.

När jag äntligen var klar kände jag mig helt färdig.. Så jag ställde mig och smörjde tränset och tyglarna jag har till s-stången från Amazonas. Det var verkligen välbehövligt, lädret var snustorrt! När jag precis var färdig med det så kom min syster tillbaka och vi satte oss inne i fikarummet en stund och pratade.

Samtalet spårade in lite på "det övernaturliga".. Vi pratade om radhuset som vi växte upp i, och den dåliga energin som fanns på nedervåningen där vi syskon hade våra rum. Det var väldigt kusligt, och rakt framför trappen på nedervåningen hade vi ett gigantiskt stort linneskåp med en spegeldörr. När man gick nedåt i trappen tittade man sig aldrig i spegeln, man hade en känsla av att man då skulle se någon annan istället för din egen spegelbild. Mitt rum som var det allra minsta var det som kändes allra tryggast på hela nedervåningen. Sedan pratade vi även om andra ställen där man känt av dåliga energier. Bland annat på höloftet i ett stall vi stog i för många år sedan. Där uppe kände man sig allt annat än välkommen, det stallet och hela gården har anor långt långt tillbaka i tiden.

Vi pratade ganska mycket om hus och stall med dåliga energier. Och det var flera gånger vi tyckte precis samma! Men vad jag har märkt är det ganska vanligt att det finns tex energiminnen i stall. Även att det spökar i gamla gårdar med stall. I vårat stall tror jag att det finns något, men det är ingen dålig energi. Absolut inte! Men vissa gånger bär det mig emot att gå upp på höloftet, medans det går hur bra som hälst andra gånger. Det kankse bara är inbillning, men man vet aldrig.

Hästarna trivs iallafall hur bra som hälst på Uteke. Det gör jag och min syster ochså. Men konstga saker händer hela tiden. Och nästan dagligen hör jag hur någon går utanför stallet fram till stalldörren, men ingen kommer in.. Är jag inne i sadelkammaren kan jag även höra hur någon går in genom stalldörren, och jag ropar alltid "hallå". Men då jag inte får något svar går jag ut för att titta efter, men det är ingen där.. Sedan att saker försvinner och att man känner att man inte är ensam.. Men man vet aldrig, det aknske bara är jag som inbillar mig.

2011-01-02 ? 14:04:37

Kursen


Jag ser verkligen fram emot kursen för min syster! Alla kanske inte vet det, men jag kommer själv att delta i kursen med både Breitling och Naranjo. Jag kommer ha dem på två pass vardera.

Ska verkligen bli så himla roligt att rida kurs, även fast det är för min syster. Känns ju lite annorlunda att rida en kurs för sin syster, men jag var ju med då hon hade sin cirkuskurs för några år sedan ochså och det funkade ju superbra!

Är det några av er som är intresserade och funderar på att komma?
(Info om kursen finns längre ned)

Om

Min profilbild


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!