2011-02-27 ? 21:06:37

Vill tillägga

vill lägga till till mitt tidigare inlägg då vissa verkar tagit illa vid sig...

Såklart finns det ju undantag! har man en häst på lösdrift på vintern tex kan man inte duscha eller tvätta den hur som hälst. samt att hästar på lösdrift ofta har betydligt tjockare vinterpäls. Såklart är det svårt då att tvätta bort fläckar osv.. Och att få hem helt dammfria tex på våren och hösten. Samt att dem tex inte bör ryktas lika väl som en häst som står på stall, då stövet är värmande.

Sen händer det ju att även jag ser ut som en slashas, och rider i mjukisar. dock väldigt sällan. Och det har hänt att et fastnat på bild. Men ska jag ha en medveten fotosession så sätter jag på mig anständiga ridkläder. Likaså om jag tänkt rida ut en längre runda eller beger mig upp till ridhuset. ska jag skritta ut 20-25 min händer det ju att jag rider i mina mjukisar som jag gillar att ha på mig då jag fixar och donar i stallet. och är det -20 så vill man ju hälldre hålla sig varm än snygg!

Men jag tycker det är viktigt att ett ekipage ser helt, rent, och allmänt trevligt ut.
2011-02-27 ? 13:40:43

Nytt träns kanske?


Detta tränset hittade jag då jag satt och surfade inatt, eller ja det var en kompis som skickade en länk till det via msn, haha! men jag tycker om detta tränset och jag funderar på att köpa det till Knasen. Visst han är ju fortfarande sjuk. Men tränset kan han ha då vi går prommenader, när vi tränar trick, när jag kör, när jag rider, när jag longerar osv.. Så jag funderar påatt köpa det. Tycker det är så himla fint så det kliar verkligen i fingrarna på mig.. Vad tycker ni? ..Sen ska jag förörvirgt försöka hitta ett par senskydd i hans storlek ochså..

2011-02-27 ? 13:18:16

det allmäna intrycket!


Enligt mig ska en häst vara ren när man beger sig ut på ridtur, eller ska rida i ridhuset. Jag skulle aldrig rida iväg på en synbart smutsig häst. Dels ska hästen vara ren för att utrustningen inte ska skava eller bli sliten. Sen så hör det till allänt vett och ettiket! Jag tål inte folk som rider iväg på sina skitiga hästar med kissfläckar och bajsfläckar eller helt leriga ben. Fine jag förstår hur det är att inte ha spolspilta. Eftersom vi inte har någon. Men man får fortfarande göra sitt bästa för att borsta sin ponny eller häst noga.

En hästs rumpa ska inte bli vråldammig av att jag drar fingrarna egenom pälsen ett par gånger. Personligen skulle jag tycka det var rgymt pinsamt att sitta upp på en smustig häst.

Sen förstår jag inte detta med skitig utrustning. Vad är ditt problem? Hur jobbigt eller svårt är det att göra rent din hästs träns en gång i veckan och puttsa upp och smörja in sadeln? Det ger ett betydligt trevligare intryck då man har rena saker. Plus att grejjerna inte slits ut och blir fula lika snabbt om man vårdar dem.

Och det här med omatchande saker förstår jag inte heller mig på. Man köper sig ett snyggt träns i passande färg till sin sadel/sadlar. Sedan köper man några snygga stilrena schabrak, absolut inte vojlokar! Och lindar benen eller använder ett par snygga RENA skydd.

Jag gör alltid rent skydden till hästen jag ridit. Skydden blir alltid dammiga, leriga eller ja smutsiga. Så det går på två röda att spola av dem. Man tar och spolar dem med en hård stråle varmt vatten. Om man inte tycker det är tillräckligt rent efter det, ja då är det bara ta fram diskborsten coh lite diskmedel och skrubab rent dem.
Jag skulle aldrig sätta på en häst smustiga skydd. Vilket jag vet att för många gör.

Sen vill jag gärna ta upp det där med ridning i mjukisbyxor.. jag har själv gjort det vid vissa tilflällen coh det är het okej att rida i mjukisar ibland. Och visst jaghar väl någon spontan bild där jag har mjukisar. Men personligen skulle jag tycka det var pinsamt att ha en "fotosession" där jag skumpar runt på min häst i mjukisar?!? Alla har ridbyxor och det tycker jag är snyggast. Man kan ha nästan vilken tröjja som hälst till ett par snygga ridbrallor, desutom är dem sköna! Och pricken över i:et är att ha ett par snygga ridstövlartill. Så dumpa mjukisarna hemma. Du kan ha på dig dem när du fixar och donar i stallet. Men innan du sätter dig i sadeln, byt till ett par ridbyxor.

Rider du på en smustig häst, i mjukisbyxor. Och använder leriga och dammiga skydd, med ett träns som inte har samma färg som sadeln, och ett gammalt noppigt och slitet schabrak. Ja då ska du inte tro att någon tar din ridning på allvar. jag anser inte att folk som rider med smustig utrustning eller på smutsig häst är seriösa. Det är inte ens jobbigt eller svårt att hålla sina saker och sin häst rena.



2011-02-26 ? 16:32:14

Det är inte du som ska stå i fokus, det är hästen!



Jag blir så irriterad över denna prestige och attityd som finns i hästvärlden. Varför kan folk inte ta råd och tips från andra för? Jag förstår det verkligen inte. Så fort man försöker hjälpa någon, kankse tipsa om ett foder, eller en viss mineral som kompleterar höet bättre, eller ett tips om hur någon ska få in sin ponny/häst i transporten.. Osv... Så tar människor det som kritik. Jag har lärt mig att bara hålla tyst, inte säga något trotts att jag ibland gärna vill det. Men jag orkar inte bli ovänn med folk för att jag försöker vara snäll och hjälpa till.

Jag är själv otroligt duktig på att ta kritik iaf när det är i stallet och det gäller hästarna. Jag är så väl medveten om att jag inte är någon stjärna, och jag vet att jag har en lång väg kvar både i stallet och i skötseln av hästarna, att gå innan jag anser mig "duktig".

Men folk som inte vet hur man tex rehabiliterar en häst på rätt sätt, dom vägrar ta hjälp många gånger. Jag säger inte att alla är såhär, men det är så himla vanligt. Och sen tas hästen bort i onödan för att personen inte kan underlåta sig att be någon annan om hjälp som vet och kan. Om man får problem med inridningen av sin ponny eller häst, varför ska man låta det bli en prestigesak? Be då någon annan om hjälp kanske inte för ditt eget egos skull, men för din hästs skull. Det är ju faktiskt så att det är hästen som måste stå i fokus. Sätt ditt eget ego åt sidan. Jag tycker det rä så fel att folk tycker att ridning och hästar är en prestigesak, och att folk jämt tänker "jag vet bäst själv, jag hjar minsann haft häst i massor av år!".

Om man inte får in sin häst i transporten, varför ber du inte någon om hjälp då? Istället för att envisas och hålla på i flera timmar? Och om din häst tappar hull lätt, varför kan du inte be någon hjälpa dig att plocka fram rätt foder för att kompletera grovfodret med? Och om din häst fäller dåligt, eller är trött och kanske sur, varför inte fråga någon om hjälp? Den kanske helt enkelt inte får i sig tillräckligt eller rätt mineraler och vitaminer?

Om din häst "rycker" i huden då du borstar den på ryggen eller bara lägger handen där, förstår du då inte att den kanske har ont? Varför rider folk med skitsadlar som dom provar ut själva? Det gör mig så himla frustrerad! Att folk inte kan lägga några extra hundralappar på att få sadeln utprovad av ett porffs! Istället låter dem hästen få gå med en billigare och icke utprovad sadel. Vilket oftast leder till ryggproblem hos din häst.

Om din häst helt plötsligt början vända sig ifrån dig i boxen, eller inte vill komma in från hagen. Då är det något som är fel! Varför har folk så svårt för att se det? Eller rättare sagt, erkänna det!

Det gör mig så himla ledsen. Då jag själv alltid försöker ta till mig kritik på ett bra sätt, oavsett om jag får kritik för att jag inte gör något rätt, så ser jag det possitivt, då kan jag ändra på det. Och jag är inte rädd för att be om hjälp om det är något jag inte förstår eller känner mig kunnig nog för. Låt hästen stå i fokus och gräv ner ditt eget ego. För det är inte dig det handlar om i stallet, det är din häst!
2011-02-24 ? 22:59:18

Önska

I morgon om jag hinner tänkte jag åka ut coh ta lite bilder i stallet, (om jag hinner då jag ska iväg på middag kl 18.00). Samt ska jag pyssla med knasen massor och ge honom massa kärlek förståss! Men om det inte blir i morgon blir det på lördag! Och om syrran har tid kanske det blir lite fina bilder på Naranjo :)

Vad önskar ni er? Det är fritt att önska precis vad som hälst.
önskeinlägg, önskebild/er.. Önska någon som jag ska fota?
2011-02-21 ? 15:08:37

drömmar om knasen

Jag vet inte varför, men jag drömmer i princip varenda natt någonting om Knasen. För er som inte vet vem Knasen är så är det den feta lilal shetlandsponnyn i vårat stall. Och han har fång, det här med drömmarna om honom varenda natt börjar faktiskt oroa ig nu..
2011-02-11 ? 02:21:38

inridnings jobb!

Fått en förfrågan om att rida in en B-ponny! Vore riktigt roligt faktiskt, det är ganska nära mig och så får jag en liten ersättning ochså.  Vilket komemr bli superbra! Ska bara kolla upp att den inte är för liten för mig, det är ju längden på mig som ev kan bli ett krux. Men vi får se :) kan alltid skritta och trava in den iaf :) trotts min längd!

Om

Min profilbild


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!