2011-03-04 ? 19:12:22

Ärligt talat..

Folk rider lektion för tränare, för att utväcklas och bli bättre. Jag tycker folk borde ta lektioner i allmän skötsel och hästvård ochså. Bör man inte utväckla hela sitt vetande om hästar, eller? Nej man kanske bara behöver utväckla sin ridning..? För det är ju ridningen som är det roliga! resten är kanske inte lika viktig för dig? Men för hästen?

Har man häst, har man en skydlighet att hela tiden suga åt sig nya kunskaper som rör foder, hovvård, skötsel, strö, hästens natur, hästens betteende. Varför inte ta till sig ett råd, fundera lite på det, kanske söka upp ännu mer fakta kring det? Istället för att at det som kritik och bli arg? Det är sällan någon ger ett tips för att vara dum. Man kanske inte alltid ser om något behöver ändras. Man blir lätt hemmablind. Varför då inte ta en titt och fundera lite? Och varför inte be stallkompisarna om deras åsikter eller tips ibland? Man behöver inte ta till sig det och göra som dem säger, alla har olika åsikter. Och så komemr det alltid att vara.



Här kommer några gamla ordspråk som jag tycker folk ska ta till sig av.


Inget är så bra att det inte kan göras bättre.

Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något.

Den råd lyder är vis.

Alla är vi barn i början

Visdomen har långa öron och kort tunga.

Rom byggdes inte på en dag.

Man ska inte buga för dumheten bara för att den är gammal

Lärdom är mer värt än guld

Kommentarer
Mandy

Bra skrivet!

2011-03-04 @ 19:31:54
URL: http://msfantastic.soclog.se
Anonym

Bara för att man inte håller på och matchar sin utrustning och står och borstar hästen i en timma så betyder inte det att man skiter i att ta hand om hästen och att man bara vill rida!

2011-03-04 @ 22:04:40
Nadia

Det är lika viktigt att kunna sköta hästen som att kunna rida tycker jag.

Man ska kunna sköta hästen, det går i första hand. Man måste kunna sköta om hästen rätt för att ridningen också ska funka. Eller ja, nnu blev det krångligt, hoppas att du förstår vad det är jag vill säga.

2011-03-05 @ 09:58:09
URL: http://scindianvilja.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!