2011-03-05 ? 20:32:38

u: Labella e: Firenze = ?

Labella ska ju föla i April. Och vi väntar spänt på att få se vad det är som tittar ut! Ska verkligen bli så himla roligt med ett nytt föl. Jag hoppas att det blir ett sto, då labella gett 3 hingstar och endast 1 sto hittils. Så vore kul med ett till sto efter henne. Och antagligen blir detta Labellas sista föl, och blir sedan pensionär. Så här kommer lite bilder och info om hingsten hon är betäckt med. Infon är hämtad från www.angagarden.com/ 


  
    

FIRENZE 1174

Hannoveraner.
Född 2005
Mörkfux, stjärn, vt h frf, vt v bf.
168 cm.
Färsk sperma. Tillgänglig på samtliga godkända mottagarstationer i Sverige.
Ägare: Ängagården.
Station 2011: Eva Pettersson, Tranberga Gård, 230 40 Bara. Tel. 040-630 24 60, 070-848 21 75.
Godkänd i: Sverige, Hannover, alla sydtyska avelsförbund.
Bruksprov: Firenze blev näst bästa hingst i sitt tyska prov med bl a följande resultat: Lynne 9,0, prestationsvilja 9,0, skritt, trav och galopp 8,25, hoppförmåga 8,0, ridbarhet 9,0 av testryttarna.
Dräktighet 2010: 85%.

 FIRENZE hade i sin första svenska fölårgång hela 5 avkommor som kvalificerade sig till Riksföl 2010, varav en blev vice-champion.


Firenze godkändes för hannoveraneraveln i Verden 2007 och vi citerar gärna omnämnandet han fick då, eftersom vi tycker att det så väl beskriver honom:

”En långbent, högelegant och modern hingst, korrekt, med vackert huvud, väl ansatt hals och mycket bra sadelläge och kors. En hingst efter två klassiska stämpelhingstar på en mycket förärvningssäker stofamilj som innehåller bra fullblodsinslag. Tre bra gångarter med väl undersatta bakben, mycket god balans och självbärande i alla tre gångarterna”.


Firenze har också visat vad han går för i sitt 30-dagarsprov i Tyskland, där han blev 2:a totalt med höga, jämna betyg i såväl gångarter som hoppning (se poängen ovan).

Vi har länge letat efter en Florestan-son med snabba bakben och som vi tror kan gå Grand Prix. Firenze är även rejält präglad av morfar Donnerhall och av sin lätta, eleganta mödernelinje och vi känner att vi i Firenze har funnit en idealisk typ-, rörelse- och ridbarhetsförärvare, som kommer att sätta många positiva spår i vår avel. Vi hade honom uthyrd till Landgestüt Marbach (sydtysklands Celle) 2008 och han hade en utmärkt första fölårgång i Tyskland 2009. I Sverige föddes hans första föl 2010 och bland de sensationellt fina fölen kvalificerade sig hela 5 stycken till Riksföl, varav en blev vice-champion. Firenze är också mycket snäll att hantera, orädd och modig i terräng. Han är mycket arbetsvillig, fysiskt stark och sund. Därtill har Firenze bra spermakvalitet och mycket god dräktighet.



      

Fadern Florestan I var bästa hingst i både hoppning och dressyr i sitt bruksprov med 10 i hoppanlag och 9 i ridbarhet. Han var själv inte aktiv som tävlingshäst, men har vunnit särskilt stor popularitet som producent av mycket ridbara prestationshästar. För närvarande ligger han på en åttondeplats i världsrankingen över dressyrförärvare. Han är far till mer än 2000 registrerade tävlingshästar, varav åtskilliga vunnit Bundeschampionat, Unghäst-VM och Internationell Grand Prix. Förutom 137 avkommor som vunnit Svår dressyr, har 16 vunnit Svår hoppning och den sammanlagda vinstsumman ligger på 1,62 miljoner euro. Liksom inom sporten, dominerar avkommor till Florestan på premieringar världen över. Han har 88 godkända söner, bl a Fidermark, Fürst Heinrich, Florencio I och French Kiss. Runt 220 döttrar har tilldelats statspremie. Sedan 2009 tillbringar Florestan sina dagar som glad pensionär på Landgestüt Warendorf.


Firenzes möderne är mycket meriterat. Modern Dorina har fått statspremie och har gjort bruksprov för ston med resultatet skritt 7,5, trav 8, galopp 8, ridbarhet 8 och hoppning 8. Fyra år i rad har hon segrat vid regional Stutenschau. Dorina är även mor till Firenzes helbror First Dance, som var den dyraste hingsten på Verden-premieringen 2006 (400.000 euro). Mormor Andi har också statspremie och stofamiljen, som har fått utmärkelsen Elit, har vunnit många priser och lämnat flera bra tävlingshästar.


Donnerhall
-blodet har länge varit det överlägset bästa i världen för dressyravel. Själv var Donnerhall länge världens vinstrikaste dressyrhingst. Han vann guld i lag och individuell bronsmedalj i såväl VM 1994 som i EM 1997 och ingick i det vinnande laget i VM 1998. I aveln har Donnerhall grundat en egen dynasti och har idag över 100 godkända söner och 200 avkommor med placeringar i svår dressyr.


Aarking xx
användes som prestations- och typförbättrare inom hannoveraner- och trakehneraveln. Han beskrivs i deras hingstbok som en järnhäst, som efter en sexårig karriär på galoppbanan kunde dra sig tillbaka utan skador. Han hade en mycket god ridbarhet, utmärkta rörelser och en imponerande hoppförmåga. Sonen Andretti H reds av Hubertus Schmidt då denne blev tysk dressyrmästare 2007. Aarking xx var nära släkt med OS-vinnarna Ahlerich och Rembrandt.


FIRENZE – härstamning, typ, interiör, rörelser och ridbarhet i världsklass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!