2011-01-03 ? 20:48:32

Ridskola, Bra eller Anus?




Är det bra eller anus med ridskolor?


(bild hämtad från google) 

Kommentarer
Anonym

ANUS!

2011-01-03 @ 21:09:40
eelin'

Ååh, det här var svårt!

Självklart tycker jag att personer som inte har möjlighet till egen häst ska få gå på ridskola. Samt yngre barn som inte kan ta det ansvaret. De ska inte ha egen häst, de ska stanna på ridskolan.

Men samtidigt är jag emot det.. Jag red först ett år på ridskola, och gick sen över till "egen" häst och tränade för "riktiga" tränare. När man väl övergår till egen häst och andra tränare blir det också ett helt annat sätt att rida. Och man kan satsa mer inom ridningen när man kan träna och tävla på egen häst. Nu har jag ridit "min" ponny i lite över ett år, alltså började jag att rida för två år sen. Jag har lärt mig så sjukt mycket nu det senaste året, saker som man aldrig ens får testa på ridskola. Eller iaf där jag red. Så ja, jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag är för eller emot ridskolor.. :)

2011-01-03 @ 21:19:30
URL: http://elinhkarlsson.blogg.se/
Jenny

Både och!



Det är bra med ridskolor för man lär sig grunder, får kompisar, kontakter och lär sig ta hand om hästen. På min ridklubb kan man även vara "fodervärd" på ridskolehästarna och tar då hand om dom helt själv på helgen (en eller två dagar) och får ha stallpass, tävla, träna osv. Det lärde man sig mycket på.



Men nu efter ridskolans "trygga år" när man kommit bort därifrån och har egen häst så märker man hur mycket som man inte kan, men som skulle vara bra och kunna. Teori lektionerna kunde ha varit lite mer om sjukdomar/foder och annat..



Så mitt svart blir bra OCH anus!

2011-01-03 @ 21:26:41
URL: http://fluschi.blogg.se/
Pernilla

BRA

På ridskolan rider man olika hästar och lär sig rida olika hästar och samt börjar rida från grunden om man inte kunde häst innan, dom 2-3 första åren lär man sig massor.



ANUS

Efter ett tag rider man bara runt och nöter samma saker hela tiden och lär sig inget nytt? Dessutom lär ju oftast inte så många ridskolor till exempel att få hästen i form och mer avancerad hoppning m.m. pga att det är många som rider samtidigt, då kan det vara bättre att vara skötare/medryttare/fodervärd, hyra häst eller helt enkelt skaffa en egen och träna med privattränare, då lär man sig massa annat som ridskolan nästan aldrig tagit upp.



MIN KOMMENTAR

Jag har ridit på ridskola i ca 4½ år och nu i höstas tröttnade jag verkligen, jag kände liksom att jag inte lärde mig något på lektionerna. :P Började ta lite privatlektioner och varje gång lärde jag mig massor av nya saker. (:

2011-01-03 @ 22:19:00
URL: http://pernillamattsson.blogg.se/
Alexandra

Både och..

2011-01-03 @ 22:32:10
Anonym

både och beroende på hur ridskolan lär ut och så..

2011-01-03 @ 22:50:55
Frey

BRA! och det är så olika, allt beroende på vad för ridskola.



De flesta ger elever så många möjligheter som de annars inte skulle kunna ha råd med, då det är dyrare med egen häst. Den jag red/rider på ger som exempel eleverna möjligheten att tävla, vilket många andra också gör.



Jag tycker också det är bra att man börjar någonstans, många som är aktiva på ridskolan lär sig oftas väldigt mycket.



Dessutom är det är bra sätt att hitta kompisar på, eftersom alla har åtminstonde en grej gemensamt, hästar!



Allt har sina fördelar och nackdelar, men är man inte storsatsande och kanske lite yngre eller lite äldre så är ridskola ett bra alternativ. Speciellt för de okunniga och för de som bara vill rida en dag i veckan.



Jag själv är glad att jag red länge på ridskolehästarna, då man lärde sig otroligt mycket utav att rida många olika. Sen har "min" ridskola gett mig så otroligt mycket annat som gjort mig till den ryttare jag är idag, samtidigt som man fått massa skit nu, men det är ju en annan historia.



Största nackdelen är de ridskolor som bara är ute efter vinst, vilket slutar med att det går ut över djuren. DET är verkligen anus.. Men så länge djuren mår bra tycker jag bara det är bra. :)



Mihi, mycke text här ;)

2011-01-04 @ 00:23:27
URL: http://trulsdottern.wordpress.com
Ulrika

Både och, dåligt för hästen eftersom man ofta inte tar hänsyn till den, den ska bara gå och gå och gå och göra som små okontrollerade små barn säger och inte har särskillt bra levnadsförhållanden. Med det menar jag då den korta utevistelsen och att det ofta är spiltor. Medans det KAN vara bra för människan om du går på en riktigt bra ridskola med ett sunt sätt att lära ut saker på, då inte för stora grupper då man kan se till alla m.m.

2011-01-04 @ 10:03:03
Mira

BRA!



Det är många barn och ungdomar som aldrig hade fått kontakt med hästar om inte ridskolorna fanns.



Sen huruvida de drivs och hur utbildningen fungerar är ju en annan sak.



Men de borde definitivt finnas.

2011-01-04 @ 11:42:06
Ebba

BRA

Alla har inte möjlighet att ha en egen häst, och det är det vanligaste sättet att börja rida på. Utan ridskolor skulle ridsporten dö ut.

2011-01-04 @ 12:14:06
Lina :)

BRA !

alla borde få lära sig rida av en utbildad ridlärare,

som får en att jobba på det som inte är lika bra, jag iallafall, behövde någon som påminde mig om att ha ner hälen, tummarna uppåt osv,

fast sen finns det ju mindre bra ridskolor också, men bara hästarna inte lider & sörjer över att vara där tycker jag det är helt ok ! :D

2011-01-04 @ 23:21:26
URL: http://borgstromlina.blogg.se/
Anonym

anus anus anus....

2011-01-04 @ 23:33:29
ellen

bra, för alla människor som inte har möjlighet att rida på annat sätt tycker jag att det är en jättebra lösning ! ;)

2011-01-05 @ 11:20:32
URL: http://ponnyskutt.blogg.se/
erica skogh

ANUS!



jah e med på den där bilden:D hehe

2011-01-05 @ 12:40:06
URL: http://ericaskogh.bubbleroom.se
Anonym

ANUS är det! Utan tvekan. Jag avskyr ridskolor. Visst var det trevligt när man lärde sig rida och sådant, (den ridskolan jag red på iaf) men nu har den blivit ett helvetet där. Jag slutade för många år sedan och nu är den katastrof. De tar allvarligt bara död på hästarna. Alla ridskolor är antagligen inte som denna jag tänker på. Men usch, nej.. Det enda jag ser därifrån är alla gamla vänner försvinna och nya hästar köps in som avlivas veckan därpå. mördare.

2011-01-06 @ 15:05:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!